27 Μαρτίου 2024

ΜέΡΑ25: «Να τελειώνουμε με τη μαφιόζικη κυβέρνηση Μητσοτάκη»

 


Ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους, με αφορμή τις αποκαλύψεις για την μονταζιέρα στην τραγωδία των Τεμπών αλλά και την έναρξη της συζήτησης για την πρόταση μομφής εξέδωσε το ΜέΡΑ25 κάνοντας λόγο για «μαφία» και εξαπολύοντας επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο συγκρότημα Μαρινάκη που «τώρα φαίνεται ότι θέλει να κοντύνει τον Μητσοτάκη, έχοντας ίσως βρει καλύτερους εκπροσώπους των συμφερόντων του» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Το ΜέΡΑ25 χαρακτηρίζει την πρόταση δυσπιστίας «αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη» για την δικαίωση των νεκρών προτείνοντας την ενοποίηση των υποδομών υπό δημόσιο έλεγχο και ιδιοκτησία. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: 
Ποιο ήταν το άμεσο μέλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη με το που έμαθε για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη; Να αλλοιώσει τις συνομιλίες των μηχανοδηγών, για να αποδώσει τις ευθύνες στους εργαζόμενους! Αυτό ήταν το μέλημά της! Να καλύψει τον εαυτό της από το έγκλημα με τους 57 νεκρούς! Είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με μια χυδαία, άκρως επικίνδυνη κυβέρνηση, η οποία δεν θα σταματήσει πουθενά για να διατηρηθεί την εξουσία. Έχουμε να κάνουμε με μαφία!

Η αλλοίωση των συνομιλιών με την κοπτοραπτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη τέθηκε ως ζήτημα για πρώτη φορά την ίδια την ημέρα που δημοσιεύτηκαν στο Πρώτο Θέμα τα αλλοιωμένα ηχητικά, στις 3 Μαρτίου 2023. Ο Πρόεδρος τότε των Μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας, ανέφερε ρητά σε τηλεοπτική εκπομπή: «Εδώ έχουμε κανονική ‘κοπτοραπτική’ στα ηχητικά που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα», συμπληρώνοντας πως το κάνουν «για να ενοχοποιήσουν τους ανθρώπους, για να πούνε ότι ‘φταίτε μόνο εσείς’».

Συστημικά ΜΜΕ και Δικαιοσύνη επέλεξαν τότε να αγνοήσουν επιδεικτικά την καταγγελία του Προέδρου των Μηχανοδηγών. Τα ΜΜΕ συνέχιζαν να παίζουν το κυβερνητικό αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους, η δε δικαιοσύνη δεν έκρινε σκόπιμο να καλέσει τον κ. Γενιδούνια μετά από την εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία του. Είχαμε εθνικές εκλογές μπροστά τότε και το μαφιοποιημένο σύστημα που τότε έβρισκε έκφραση στο πρόσωπο του Μητσοτάκη, είχε το βλέμμα στην εκλογική επικράτηση για να συνεχίζει ακάθεκτο να λεηλατεί τη χώρα.

Ο όμιλος Μαρινάκη, που βγαίνει τώρα ως τιμητής της δημοσιογραφίας και της ελευθεροτυπίας -μιλάμε για τον ίδιο όμιλο που πριν τις εκλογές είχε αποκλείσει το ΜέΡΑ25 από τα μέσα του- προφανώς έχει άλλα κίνητρα, οικονομικά και επιχειρηματικά. Τώρα φαίνεται ότι θέλει να κοντύνει τον Μητσοτάκη, έχοντας ίσως βρει καλύτερους εκπροσώπους των συμφερόντων του.

Τα πολιτικά παιχνίδια όμως που εξυφαίνουν τα διάφορα κέντρα αυτής της πολιτικής, επιχειρηματικής και μιντιακής μαφίας δεν αφορούν πραγματικά την κοινωνία. Η πρόταση δυσπιστίας είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη. Αυτό που μας αφορά είναι η ουσιαστική δικαίωση των νεκρών. Οφείλουμε ως κοινωνία να ασκήσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση για να ξεκουμπιστεί η δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη, να αποδοθούν οι ευθύνες στους πραγματικούς κυβερνητικούς ενόχους και να διασφαλίσουμε συλλογικά πως ποτέ δεν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο, παίρνοντας πίσω τα τραίνα μας, ενοποιώντας τις υποδομές υπό δημόσιο έλεγχο και ιδιοκτησία, σπάζοντας μια και καλή τον μύθο των «καλών ιδιωτικοποιήσεων». Οι νεκροί των Τεμπών δεν θα δικαιωθούν διαφορετικά!

ΠΗΓΗ https://www.efsyn.gr/