1 Μαρτίου 2024

Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας δόμησης δέχεται πιέσεις για την έκδοση της αδείας του Ισιδώρου Χριστόδουλου Στεφανάδη

Εκτός σχεδίου δόμηση και εκτός πραγματικότητας επιχειρεί ο Στεφανάδης
Ενώ όλος ο κόσμος της τέχνης και της επιστήμης, όλες οι βαθμίδες των επενδυτικών κοινοτήτων, συλλογικοί φορείς, αλλά και περιβαλλοντικές οργανώσεις καραδοκούν για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για την εκτός σχεδίου δόμηση που θα τεθεί έως το τέλος του μήνα σε δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, κι ενώ όλη η αγορά real estate έχει κυριολεκτικά παγώσει, ο υιός του βουλευτή Σάμου προχώρησε απροκάλυπτα το Νοέμβριο 2023, λες και ζει σε άλλο πλανήτη, λες και δεν έχει μηχανικό, λες και του χρωστάει ο Θεός, σε αίτηση προέγκρισης οικοδομικής άδειας στην εκτός σχεδίου και εκτός οικισμού περιοχή θέση " Κατσούνια" στην Παγώνδα.

Ωστόσο, όσο ο Στεφανάδης υπέβαλε το αίτημά του στην ΥΔΟΜ του Δήμου Σάμου, προκειμένου να πραγματοποιήσει τα επιχειρηματικά του σχέδια, ( η άδεια αφορά σε τρεις τουριστικές κατοικίες τύπου Airbnb), και αδιαφορώντας για τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ σύμφωνα με τις οποίες δε χτίζει κανείς εάν το ακίνητό του  δεν έχει συγκεκριμένα μέτρα πρόσωπο σε δρόμο αναγνωρισμένο με προεδρικό διάταγμα, χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα, εκατοντάδες στο νησί μας, με οικόπεδα που μέχρι χθές ήταν άρτια και οικοδομήσιμα, βλέπουν τις περιουσίες τους να αφανίζονται από το χάρτη του αγοραστικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος. 

Οι τοπικοί δε real estate, εξαιτίας του γεγονότος, δηλώνουν αδυναμία ανάληψης αγοραπωλησίας των εκτός σχεδίου γηπέδων, οπότε η Σάμος το ακριτικό νησί μας,  επενδυτικά μπαίνει στ' αζήτητα. 

Η ιστορία όμως δε σταματάει στην αίτηση Στεφανάδη, αλλά συνεχίζεται αφού η ΥΔΟΜ κάνοντας τη δουλειά της με ευσυνειδησία, επί της ουσίας αρνείται να προχωρήσει σε έγκριση της προέγκρισης της συγκεκριμένης οικοδομικής αδείας, περιμένοντας οδηγίες από το υπουργείο περιβάλλοντος προφανώς για όλες τις περιπτώσεις των εκτός σχεδίου οικοδομικών αδειών στο δήμο Αν. Σάμου. Άλλωστε, όπως προκύπτει από τα έγγραφα, οδηγίες για την αντιμετώπιση της εκτός σχεδίου δόμησης περιμένει όλο το Βόρειο Αιγαίο.

Ταυτόχρονα, ο Στεφανάδης σφυρίζοντας αδιάφορα για την πραγματικότητα, σίγουρος ότι θα πάρει το χαρτί με τον βουλευτή πλάτη, υπέβαλε αίτημα προς το τοπικό συμβούλιο αρχιτεκτονικής ώστε να εγκριθεί το αρχιτεκτονικό σχέδιο των τουριστικών κατοικιών. Το Συμβούλιο αρχιτεκτονικής απέρριψε ομόφωνα το αίτημα αφού το σχέδιο - ποιός ξέρει τι παρουσίασε- δεν κολλάει με τη φυσιογνωμία της περιοχής. 

Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι δρόμοι στο νησί που χρησιμοποιούνται καθημερινά από τους πολίτες δεν είναι αναγνωρισμένοι, πόσο μάλλον εκείνοι που βρίσκονται στις εκτός σχεδίου περιοχές. 

Μα είναι δυνατόν; 

Είναι δυνατόν γιατί ο Στεφανάδης εκτός από γιατρός είναι και ρυθμιστής του νόμου κι όπως φαίνεται και των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Για την επιχειρησούλα, δεν πάει να καεί το σύμπαν...

Μεγάλη μάχη δίνει ο βουλευτής Σάμου προκειμένου να ξεπεράσει την άρνηση του προϊσταμένου της υπηρεσίας δόμησης του Δήμου Αν. Σάμου και να αποσπάσει με το ζόρι την πολυπόθητη μεν, παράνομη δε οικοδομική άδεια σε εκτός σχεδίου περιοχή του νησιού η οποία προορίζεται για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του γιου του. 
Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας επικαλούμενος τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της επικρατείας, σεβόμενος το ανώτατο δικαστήριο και τον κώδικα διοικητικής διαδικασίας, όπως άλλωστε όλες οι υπηρεσίες δόμησης της χώρας, αρνείται να εγκρίνει την οικοδομική άδεια και εξ αυτού του λόγου "τρώει" μεγάλη πίεση ακόμη και από σημαντικό, θεσμικό παράγοντα του τόπου. 

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες  ο προϊστάμενος της ΥΔΟΜ υπέβαλε επιστολή παραπόνων στο δήμαρχο κ. Πάρη Παπαγεωργίου προκειμένου να μεριμνήσει ώστε να παύσει το πρόσωπο αυτό να τον πιέζει
Περιμένουμε