24 Φεβρουαρίου 2024

Αδιαφορεί ο Βουλευτής Σάμου για τις αποφάσεις ΣτΕ

 

Ξετυλίχθηκε το γαϊτανάκι σχετικά με την οικοδομική άδεια του υιού Στεφανάδη, στην εκτός σχεδίου περιοχή του Παγώνδα.
  Οι αρμόδιες υπηρεσίες με πλήρη ενσυναίσθηση της ευθύνης που έχουν απέναντι στο περιβάλλον και στον πολίτη δεν του κάνουν το χατίρι να υποκύψουν στις παράνομες απαιτήσεις του και στις εσωτερικές πιέσεις παραγόντων του Δήμου με αποτέλεσμα να του χαλάνε τη συνταγή. 
Αλήθεια με ποια ιδιότητα παρεμβαίνει ο αιρετός του δήμου ανατολικής Σάμου;
Μήπως με του δικηγόρου; τίνος όμως; 
Μήπως εκ της θεσμικής του θέσεως;
 Τι από όλα;

Πρέπει όμως, επιτέλους, να καταλάβει ο κύριος αυτός,  ο κύριος Στεφανάδης, ότι η βουλευτική του ιδιότητα δεν είναι υπεράνω νόμων πολύ περισσότερο δεν είναι υπεράνω των αποφάσεων των ανώτατων δικαστηρίων του κράτους. Εκτός κι αν για το βουλευτή Σάμου δεν υπάρχει κράτος οργανωμένο με ναι όπου εφαρμόζονται νόμοι και με όχι όπου προκύπτει παρανομία.

 Το πάγωμα της εκτός σχεδίου δόμησης αφορά σε όλη την Ελλάδα. Η μη αναγνώριση των δρόμων στην εκτός σχεδίου περιοχή έχει μπλοκάρει το σύμπαν κι έχει επιφέρει την απόλυτη απαξίωση των ιδιοκτησιών.
 Μετά την 176/2023 απόφαση του ΣτΕ πέσαν κάτω τα μολύβια όλων των επιστημόνων  που απασχολούνται με τον οικοδομικό κλάδο γεγονός όμως που δεν ισχύει για τους μηχανικούς του Στεφανάδη. 

Ωστόσο μήνες τώρα η κυβέρνηση ετοιμάζει σχετική μεταβατική ρύθμιση η οποία πριν καν δημοσιοποιηθεί βρίσκει αντίσταση από δεκάδες περιβαλλοντικές οργανώσεις οι οποίες έχουν βάλει στόχο να πεθάνει σε μια νύχτα η εκτός σχεδίου δόμηση, άρα να στείλουν χιλιάδες ιδιοκτήτες που μέχρι χθές έχτιζαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, πάντως νόμιμο, στα δικαστήρια διεκδικώντας και κερδίζοντας αποζημιώσεις μαμούθ. 

Όλη η Ελλάδα περιμένει. 
Η υπομονή είναι αρετή Στεφανάδη κι όπως αποδεικνύεται οι αξίες αυτές είναι άγνωστες για σένα.