8 Φεβρουαρίου 2024

Για την απόπειρα του υπουργείου να βγει παράνομη η Α/Α απ' την ατομική αξιολόγηση

 

Για μια ακόμη φορά σέρνουν στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς.

Η ποινικοποίηση των αγώνων δε θα περάσει! 

Τώρα είναι η ώρα για την αποφασιστική σύγκρουση με τον αυταρχισμό και την τρομοκράτηση του κλάδου!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΕΜΠΤΗ 8/2 – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12:30 ΣΤΟ ΚΤIΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΔΕΔΥ 11 ΕΩΣ ΛΗΞΗ ΩΡΑΡΙΟΥ)


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/2 ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΟ 1ο Δ.Σ. ΣΑΜΟΥ ΣΤΟ ΒΑΘΥ

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, για μια ακόμη φορά, σέρνουν στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στα σχέδια της κατηγοριοποίησης των σχολείων μέσω της αξιολόγησης. Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (επιδόθηκε σήμερα 7/2 σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και εκδικάζεται αύριο, 8/2 το μεσημέρι 13:30) προσπαθούν να βγάλουν παράνομη την απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση. 

Το νέο αυταρχικό παραλήρημα δείχνει ότι κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας έχουν ηττηθεί συντριπτικά από την παλικαρίσια στάση του κλάδου, ότι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών είναι συσπειρωμένη με τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ. Είναι ομολογία πως δεν έχουν άλλο τρόπο να επιβάλλουν την αξιολόγηση παρά μόνο με τη δικαστική συνδρομή. Παρά τις απειλές και τους εκφοβισμούς τόσο καιρό από τα στελέχη του ΥΠΑΙΘΑ, η αξιολόγηση στο Α1 επίπεδο τελμάτωσε και ενεργοποίησαν την Α2 φάση που μετατρέπει τους διευθυντές-ντριες και προϊσταμένες-ους των σχολείων σε αξιολογητές. Βλέποντας, όμως, πως και τώρα θα ξαναβρούν τις ίδιες αντιστάσεις, αυτή τη φορά και από τους διευθυντές-ντριες και τους προϊσταμένους-ες, προχώρησαν στην δοκιμασμένη τακτική των τελευταίων ετών: την καταστολή και τον αυταρχισμό. Κάθε εκπαιδευτικός πλέον βλέπει πως έπεσε η μάσκα και αυτού του Υπουργού «Παιδείας», παρά το ήπιο προφίλ που «έπλεκαν» διάφοροι καλοθελητές.

Μετά τα ΜΑΤ στους φοιτητές που παλεύουν για πτυχία με αξία, τις επιθέσεις και τη συκοφαντία απέναντι στην αγωνιζόμενη αγροτιά, τους εισαγγελείς στους πανεπιστημιακούς που αντιστέκονται στον εξευτελισμό των τηλεξετάσεων, ξαναβάζουν στο στόχο και τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς που παλεύουν ενάντια στην παραπέρα υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Αποδεικνύεται με τον πλέον ηχηρό τρόπο πως η πραγματική μειοψηφία μέσα στην κοινωνία είναι η αντιλαϊκή πολιτική που χτυπάει τους πολλούς για τα κέρδη των λίγων αφού μόνο με την καταστολή προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους κλάδους που ένας-ένας ξεσηκώνεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της.   

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Τώρα είναι η ώρα για την αποφασιστική σύγκρουση, για να μη διαλυθούν τα σχολειά μας και το παιδαγωγικό κλίμα, για να μην προχωρήσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Καλούμε τώρα τις ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ να κηρύξουν άμεσα 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία για αύριο 8/2, μέρα που εκδικάζεται η άθλια προσφυγή και να συνεδριάσουν άμεσα τα ΔΣ των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ ώστε να κλιμακώσουμε την πάλη μας ενάντια στα σχέδια και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ και με επαναπροκήρυξη της Απεργίας-Αποχής από την ατομική αξιολόγηση εάν αυτή βγει παράνομη.

Θυμίζουμε ότι η απεργία-αποχή είναι σε ισχύ μέχρι την εκδίκαση της αγωγής και την επίδοση της απόφασης στις ομοσπονδίες. Σημειώνουμε επίσης ότι οι δικηγόροι βρίσκονται σε αποχή οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην εκδικαστεί η αγωγή του ΥΠΑΙΘΑ.

Η Απεργία Αποχή ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!

Καλούμε σε έκτακτη Γ.Σ. τη Δευτέρα 12 Φλεβάρη και ώρα 18.00 στο 1ο Δ.Σ. Σάμου· εάν δεν υπάρχει απαρτία η Γ.Σ. θα επαναληφθεί την επομένη στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα, με 3η επαναληπτική Γ.Σ. να ορίζεται για την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΟ 1ο Δ.Σ. ΣΑΜΟΥ ΣΤΟ ΒΑΘΥ.


ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                              Ο Γραμματέας  

                       Χρήστος Πανούσος                                                                       Φώτης Μαντζώρος