13 Φεβρουαρίου 2024

Δικαστές-Εισαγγελείς για την τρομοκρατική ενέργεια στη Θεσσαλονίκη: “Η κυβέρνηση να λάβει μέτρα, δεν απονέμεται Δικαιοσύνη υπό το κράτος απειλών και βίας”

 

Η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων διατυπώνει ερωτήματα για το γεγονός ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός μπήκε σε ένα χώρο με τόσες αστυνομικές δυνάμεις και δηλώνει πως “οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί της χώρας δεν πτοούνται από τέτοιου είδους ενέργειες”

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης κάνει η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων με αφορμή την τρομοκρατική ενέργεια αποστολής εκρηκτικού μηχανισμού στο Εφετείο Θεσσαλονίκης με στόχο πρόεδρο Εφετών του δικαστηρίου. Επισημαίνει δε πως  “αποτελεί θέμα Δημοκρατίας, η Δικαιοσύνη να απονέμεται υπό όρους ψυχραιμίας και νηφαλιότητας και όχι υπό το κράτος απειλών και βίας σε βάρος των Δικαστικών Λειτουργών”.

Παράλληλα εκφράζει εμφανή δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι “η τέλεση τέτοιου είδους εγκληματικών πράξεων σε ένα χώρο, που κατακλύζεται καθημερινά από αστυνομικές δυνάμεις, προκαλεί έντονα αισθήματα ανασφάλειας σε όλους τους πολίτες”. Και υπενθυμίζει πως “η εκάστοτε Κυβέρνηση οφείλει να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα φύλαξης ώστε να διαμορφώνεται ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του δικαστικού λειτουργήματος και έχει θεμελιώδη υποχρέωση να διαμορφώνει τους όρους και τις αναγκαίες συνθήκες ύπαρξης ενός οργανωμένου και αποτελεσματικού κρατικού μηχανισμού”.

Ένωση Δικαστών για τρομοκρατική ενέργεια στη Θεσσαλονίκη: Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 
“Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια αποστολής εκρηκτικού μηχανισμού στο Εφετείο Θεσσαλονίκης με στόχο Δικαστικούς Λειτουργούς του ως άνω Δικαστηρίου.

Ένωση Δικαστών για τρομοκρατική ενέργεια στη Θεσσαλονίκη
thesstoday.gr

Η τέλεση τέτοιου είδους εγκληματικών πράξεων σε ένα χώρο, που κατακλύζεται καθημερινά από αστυνομικές δυνάμεις, προκαλεί έντονα αισθήματα ανασφάλειας σε όλους τους πολίτες.

Η εκάστοτε Κυβέρνηση οφείλει να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα φύλαξης ώστε να διαμορφώνεται ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του δικαστικού λειτουργήματος και έχει θεμελιώδη υποχρέωση να διαμορφώνει τους όρους και τις αναγκαίες συνθήκες ύπαρξης ενός οργανωμένου και αποτελεσματικού κρατικού μηχανισμού.

Οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί της χώρας δεν πτοούνται από τέτοιου είδους ενέργειες και θα συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, διότι αποτελεί θέμα Δημοκρατίας, η Δικαιοσύνη να απονέμεται υπό όρους ψυχραιμίας και νηφαλιότητας και όχι υπό το κράτος απειλών και βίας σε βάρος των Δικαστικών Λειτουργών”.
ΠΗΓΗ https://www.dikastiko.gr/