3 Φεβρουαρίου 2024

Δεν έγινε δεκτό το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Λέσβου για την στήριξη του Δημόσιου χαρακτήρα των ΑΕΙ Στην συνεδρίαση στις 29/01/2024 η Λαϊκή Συσπείρωση, όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου, ζήτησε τη στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπως προβλέπεται από το άρθρο 16 του Συντάγματος. Η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης επεσήμανε τις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει ιδιαίτερα για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, ωστόσο το ψήφισμα δεν έγινε δεκτό.

«Τονίσαμε τον ουσιαστικό και πολυεπίπεδο ρόλο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο νησί μας και κατ’ επέκταση και στον Δήμο μας. Το Πανεπιστήμιο έδινε την ευκαιρία σε αυτές τις δύσκολες εποχές, σε πολλά παιδιά του τόπου μας που ήθελαν να σπουδάσουν και δεν έχουν τη δυνατότητα να φύγουν σε άλλα μέρη της χώρας μας, να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Παράλληλα αποτελεί την πιο σημαντική παρέμβαση που έχει γίνει στον τόπο μας, καθώς έδωσε πολλές θέσεις εργασίας και έφερε νέο κόσμο στο νησί μας, που σε αρκετές περιπτώσεις επέλεξε να παραμείνει εδώ.

Δυστυχώς η πρόταση για ένα ψήφισμα που θα κατήγγειλε την παράκαμψη του άρθρου 16 του Συντάγματος για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και την μη ποινικοποίηση των μαθητών που εξέφρασαν την αντίθεση τους δεν έγινε δεκτό, τόσο από την πλειοψηφία, όσο και από την μείζονα αντιπολίτευση.

Μάλλον θεωρούν ως σημαντική παρέμβαση ανάπτυξης του τόπου μας την Βάστρια» καταλήγει το δελτίο Τύπου.