30 Ιανουαρίου 2024

«Χώρα χωρίς ισχυρό πρωτογενή τομέα είναι προτεκτοράτο» (vid)


 Σύσκεψη για τα προβλήματα των παραγωγών απο την Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς τομέα Α.Αντωνέλλη με την υπόσχεση οτι η περιφέρεια θα σταθεί αρωγός σε αιτήματα και διεκδικήσεις
Τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί αλλά και οι μεταποιητές της Χίου βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που έγινε το πρωί της Δευτέρας στην περιφερειακή ενότητα Χίου υπό την προεδρία της Α. Αντωνέλλη, αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα.


Η κ. Αντωνέλλη ξεκαθαρίζοντας ότι η Περιφέρεια βασίζεται στις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις  και προγράμματα για να βοηθήσει οικονομικά τους παραγωγούς,  επεσήμανε ότι ζητούμενο είναι στηριχθούν τα αιτήματα και να ασκηθεί πίεση στην πολιτεία για βοηθηθεί  ο παραγωγικός τομέας. «Χώρα χωρίς ισχυρό πρωτογενή τομέας είναι προτεκτοράτο» είπε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνέλλη , καλώντας την κυβέρνηση να αποδείξει ότι οι υποσχέσεις και ο λόγος της θα γίνουν πράξεις για την στήριξη αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι παραγωγών που κατέθεσαν τα προβλήματα  τους με κοινή συνισταμένη τις μειωμένες επιδοτήσεις σε σχέση με άλλες περιοχές, τα άδικα κριτήρια στη «βαθμολόγηση» των προτάσεων αλλά και το αυξημένο μεταφορικό κόστος σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις στην καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου.
Επιπλέον η εκπρόσωπος της ΕΜΧ στάθηκε στην ανυπαρξία χρηματοδότησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων παρά τις προτάσεις που έχουν γίνει και όταν στη Μυτιλήνη υλοποιούνται ανάλογα προγράμματα ενώ η Α. Κουτσουράδη αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη επίλυσης αρδευτικών προβλημάτων ιδίως την θερινή περίοδο αλλά και στην βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας.

ΠΗΓΗ https://tvpatrida.gr/