30 Ιανουαρίου 2024

Ενεργοποιείται η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη βίζα-εξπρές στους τουρίστες από την Τουρκία για τα νησιά

Ευτυχώς που υπάρχουν Βουλευτές οι οποίοι φέρνουν τα προβλήματα των νησιωτών στη Βουλή και σέβονται τους κατοίκους που τους τίμησαν με την ψήφο τους- Συνάντηση του ΥΠΕΞ κ. Γεραπετρίτη με τον Μάνο Κόνσολα»

Με τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, συναντήθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Βουλευτής με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας για την εφαρμογή της νέας ειδικής βίζας για τους τουρίστες από την Τουρκία σε δέκα νησιά του Αιγαίου.

Κομβικό σημείο σε αυτή την προσπάθεια θα διαδραματίσει η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα κατατίθενται οι αιτήσεις των Τούρκων τουριστών.


Η συνάντηση του κ. Κόνσολα με τον Υπουργό Εξωτερικών ήταν εποικοδομητική από κάθε άποψη.

Όπως είπε ο Υπουργός Εξωτερικών στον κ. Κόνσολα, μέσα στον Μάρτιο η νέα αυτή ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι σε λειτουργία, αφού, πλέον, η κατάθεση των σχετικών αιτήσεων από Τούρκους επισκέπτες θα γίνεται όλο το χρόνο και όχι μόνο τη θερινή περίοδο.

«Ο κ. Γεραπετρίτης αντιλαμβάνεται τη σημασία που έχει η εφαρμογή της νέας συμφωνίας για τους τουρίστες από την Τουρκία που θα έρχονται σε Ρόδο, η Κω,  Καστελόριζο,  Σύμη,  Κάλυμνο και  Λέρο, με δεδομένο ότι η νέα αυτή ειδική βίζα θα είναι διάρκειας επτά ημερών, θα δίνει το δικαίωμα πολλαπλών εισόδων στον επισκέπτη και θα ενισχύσει τον τουρισμό σε αυτά τα νησιά.

Για αυτό και δρομολόγησε άμεσα τις διαδικασίες για τη λειτουργία της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία θα υποβάλλουν τις αιτήσεις οι τουρίστες από την Τουρκία».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάνος Κόνσολας έχει ζητήσει από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να ενισχυθούν με προσωπικό, αλλά και εξοπλισμό  και οι πύλες εισόδου στα λιμάνια και τα αεροδρόμια  των νησιών.