23 Ιανουαρίου 2024

Η Ιερά Σύνοδος λέει ομόφωνα «όχι» στον γάμο και την τεκνοθεσία ομοφύλων – Αναμένονται ανακοινώσεις Η Ιερά Σύνοδος συνεδρίαζε από τις 9 το πρωί της Τρίτης για την εξαγγελθείσα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης σχετικά με το γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες και αφορούσε στο επερχόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που θεσμοθετεί τον δικαίωμα πολιτικού γάμου και τενοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα ότι διαφωνεί με το γάμο και την τεκνοθεσία, ενώ την Κυριακή θα διαβαστεί σχετικό κείμενο στους ναούς.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος έφτασε στη Μονή Πετράκη στις 8:30 το πρωί, χωρίς να κάνει κάποια δήλωση, ενώ μέχρι και μετά τις 9 προσέρχονταν οι 81 μητροπολίτες.
Έτοιμες δύο επιστολές
Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, ετοιμάστηκαν δύο επιστολές – η μία προς τους πιστούς, η οποία θα αναγνωστεί σε όλους τους ναούς την ερχόμενη Κυριακή, και η άλλη θα σταλεί στους βουλευτές, όπου θα αποτυπώνονται οι λόγοι για τους οποίους η Εκκλησία είναι αντίθετη με την εξαγγελθείσα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Την εισήγηση έκανε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, ως πρόεδρος της ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής, ο οποίος ανέπτυξε τις θεολογικές και επιστημονικές διαφωνίες της Εκκλησίας.

«Κάθε ανατροπή της ηθικής αποδομεί την αξία του ανθρώπου», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κατά την εισήγησή στην Ιερά Σύνοδο.

Η τριμελής επιτροπή που συστάθηκε για τη σύνταξη του κειμένου, όπου ανακοινώνονται οι θέσεις της Εκκλησίας για τα ομόφυλα ζευγάρια, αποτελείται από τους Μητροπολίτες Ναυπάκτου, Φθιώτιδος και Κομοτηνής.

Αμέσως μετά, οι ιεράρχες συζήτησαν έτσι ώστε στο ανακοινωθέν να εκφράζεται ξεκάθαρα η θέση της Εκκλησίας.

Σημειώνεται, ωστόσο, πως η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι σέβεται την Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά αυτή που νομοθετεί είναι η Πολιτεία.

ΠΗΓΗ https://www.tanea.gr/