22 Ιανουαρίου 2024

Παράταση για τις αιτήσεις στην επιδότηση ρεύματος ζητά ο Παρασκευαϊδης

 


Με ερώτησή του στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη και στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη  ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ζητά την παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επιδότηση ρεύματος.

Ειδικότερα ρωτά τους υπουργούς αν προτίθενται να χορηγήσουν την αναγκαία παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους δικαιούχους της επιδότησης θέρμανσης με ρεύμα και αν θα υπάρξει ενημερωτική καμπάνια στα ΜΜΕ.

Στο κείμενό του ο κ. Παρασκευαϊδης σημειώνει: «Την 19η Ιανουαρίου 2024 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα για να λάβουν  επιδότηση του κόστους θέρμανσης με χρήση ηλεκτρικού ρεύματος όσοι πληρούν τα σχετικά κριτήρια.

Επειδή ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί είναι λιγότερες από 300.000, αριθμός πολύ κατώτερος των προβλέψεων και των σχετικών προβλεφθέντων πιστώσεων.

Επειδή είναι αναμφισβήτητο γεγονός η έλλειψη ενημέρωσης, αυτής της κατηγορίας των καταναλωτών.

Επειδή τα νοικοκυριά τα βγάζουν δύσκολα πέρα με το μηνιαίο προϋπολογισμό τους λόγω της μεγάλης ακρίβειας και έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ κρατικής αρωγής.

Είναι ανάγκη το Υπουργείο να δώσει μια παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων με συνοδευτική καμπάνια ενημέρωσης των καταναλωτών».