22 Ιανουαρίου 2024

Από την πίσω πόρτα στο δημόσιο....για αυτό θέλεις να μας κλείσεις το στόμα για μη λέμε αλήθειες που σε ενοχλούν;

 
Πόσο ηθικό είναι Βουλευτή της Σάμου να συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα και στο πολιτικό σου γραφείο;

Πως γίνεται εργαζόμενοι στο γραφείο του Βουλευτή  να  δηλώνουν γνώσεις χαμηλότερου επιπέδου και να είναι στον κατάλογο :

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΥΕ)(ΕΝΙΑΙΟΣ)

ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ (ΑΡΘΡΟ 18/Ν. 2190/1994) ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2Κ/2022/23/02/2022

Όλο και πιο πολύ ακούγονται φωνές διαμαρτυρίας στο νησί μας για τον τρόπο που προάγονται και καταλήγουν<< διοριστέοι>> συμμετέχοντες στις προκηρύξεις του δημοσίου τομέα, αφού δεν είναι λίγες οι φορές, προκειμένου να ανοίξει η επιθυμητή πόρτα της μονιμοποίησης,  που δηλώνουν γνώσεις χαμηλότερου επιπέδου. 

Εκ των υστέρων κι αφού έχουν δέσει τη θεσούλα, ακολουθείται πιστά μια πάγια τακτική κατά την οποία οι πρώτο - διορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι περιμένουν υπομονετικά να έρθει εκείνη η μέρα που από υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δηλαδή δημοτικού ή γυμνασίου, με αντικείμενο βοηθητικού προσωπικού, θα ανέβουν κλίμακα διεκδικώντας θέσεις ανώτερες της αρχικής δήλωσής τους στην  προκήρυξη, εμφανίζοντας την πραγματική τους εκπαίδευση. 

Δηλαδή, θα ρίξουν τις μάσκες και με το έτσι θέλω, εξαπατώντας ουσιαστικά το σύστημα, κι αφού στην πραγματικότητα έχουν στερήσει από κάποιον άλλο τη δυνατότητα πρόσληψης ο οποίος έντιμα υπέβαλε την αίτηση του παρουσιάζοντας τα αληθινά στοιχεία του, θα καταλάβουν τουλάχιστον μία θέση σε γραφείο.


 Στη συνέχεια θα επιχειρήσουν ν' αλλάξουν και υπηρεσία, κι από τα υπουργεία να βρεθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε κανά γραφείο βουλευτή ή υπουργού όπου έχουν εξασφαλισμένη καλοπέραση. 

Στη Σάμο μαθαίνουμε ότι το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα συχνό, αρκεί να υπάρχει το μέσον, κυρίως πρόσωπο πολιτικής υπόστασης που θα στηρίξει με όποιον τρόπο και κόστος τα δικά του παιδιά κι ας εκτίθενται όλοι μαζί. 

Γιατί πώς να το κάνουμε, μικρός ο τόπος όλοι γνωριζόμαστε και απορούμε πως κάποιος που την τελευταία 5ετια μας το παίζει "δήμαρχος" θα καταδεχθεί να πάει κλητήρας; 

Εκτός κι αν παραμείνει στην ίδια καρέκλα σα να μην πέρασε μια μέρα και δεν πάει να λέει ό,τι θέλει η λίστα των διοριστέων!   
Να διευκρινίσουμε ότι η σχετική νομοθεσία προβλέπει  αυτή την διαδικασία αλλά στην περίπτωση  που κάποιος με αυτές τις τακτικές  χάσει τη θέση που διεκδικεί με αυτόν τον τρόπο εκεί θα φανεί η <<εξαπάτηση <<