19 Ιανουαρίου 2024

Χήτας για τους νησιώτες Βουλευτές που συμφώνησαν να μεταφερθεί το Πυροσβεστικό Σάμου που καλύπτει όλο το Ανατολικό Αιγαίο στην Κρήτη

 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
Κ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΑ΄
Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024




ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος): Κι εγώ ευχαριστώ.

Ο κ. Χήτας έχει ζητήσει τον λόγο.

Ορίστε, κύριε Χήτα, έχετε τον λόγο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΗΤΑΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, έχουμε δύο επιλογές εμείς οι Βουλευτές της Αντιπολίτευσης. Ή τα παρατάμε και κάνετε εσείς ό,τι θέλετε ή θα συνεχίζουμε έτσι μονότονα όχι να γκρινιάζουμε, αλλά να ζητάμε το δίκιο μας. 

Πρώτον, για τις τροπολογίες το έχουμε πει πάρα- πάρα πολλές φορές. Θα πρέπει να μας δίνεται η δυνατότητα, όπως σωστά έχει ακουστεί και το έχουμε πει πάρα πολλές φορές, να ψηφίζουμε κάθε άρθρο χωριστά. Δεύτερον, δεν γίνεται αυτός ο καταιγισμός τροπολογιών να συνεχίζεται και να έχετε ως αιτιολογία ή δικαιολογία «Μα, καλά, μην γκρινιάζετε και εσείς του ΣΥΡΙΖΑ. Κι εσείς τα ίδια κάνατε». 

Ξέρετε, δεν είναι δικαιολογία αυτό, επειδή δηλαδή το έκαναν κάποιοι λάθος να συνεχίζετε το λάθος και να σας δίνει εσάς διαβατήριο ή συγχωροχάρτι να συνεχίζετε το ίδιο λάθος. 

Άρα, ή θα συνεχίσουμε να γκρινιάζουμε και να ζητάμε το δίκιο ή ο στόχος σας είναι να τα παρατήσουμε, να είμαστε εδώ οι της Αντιπολίτευσης σαν φυτά διακοσμητικά και να κάνετε εσείς ό,τι θέλετε. 

Όμως, θέλουμε πραγματικά να ακουστεί σήμερα κάτι, κύριε Υπουργέ, το οποίο ακούστηκε πριν από λίγο. Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων να φύγει η Διοίκηση του Πυροσβεστικού Σώματος Σάμου που καλύπτει, κύριε Υπουργέ, το Ανατολικό Αιγαίο και τη μεταφέρετε στην Κρήτη. Κοιτάξτε, όταν θα έχουμε πυρκαγιές –χτύπα ξύλο, να μην έχουμε ποτέ- στην περιοχή εκείνη, τι θα γίνει; Θα περιμένουμε η Κρήτη να συντονίσει τη Σάμο; Αλήθεια τώρα; Πώς το φέρνετε αυτό σήμερα εδώ; Και τι τρόπο αντίδρασης έχουμε εμείς να το αποτρέψουμε αυτό; Είναι έγκλημα! 

Όμως, τζάμπα! Τα λέμε, τα ακούνε κάποιοι, εσείς θα το ψηφίσετε! Έρχεστε εδώ με μια τροπολογία, τελειώσαμε, προχωράμε, η ζωή συνεχίζεται. Σε αυτά κάνετε ό,τι θέλετε. Στα άλλα, τα δύσκολα που θα έρθουν σε λίγο καιρό, κάτι γάμους που φέρνετε, κάτι τέτοια, εκεί τους λέτε «Πάρτε ρεπό, πηγαίνετε για καφέ την ημέρα της ψήφισης, μην έρχεστε εδώ»! Δίνετε ρεπό στους Βουλευτές σας! Εδώ περνάνε όλα! 

Δηλαδή, εδώ οι νησιώτες Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συμφωνούν με αυτό σήμερα; Συμφωνούν να μεταφερθεί το Πυροσβεστικό Σώμα της Σάμου που καλύπτει όλο το Ανατολικό Αιγαίο στην Κρήτη; Αλήθεια τώρα; Τι είναι αυτό τώρα; Πραγματικά, πάρτε θέση ή αποσύρτε το αυτό! 

Ευχαριστώ.