17 Οκτωβρίου 2023

Μετά την επίθεση της Χαμάς έχουμε δύο επιλογές-Είτε θα οργανωθούμε για πλήρη πόλεμο είτε θα γίνουμε έρμαιο των Τούρκων στο Αιγαίο



 Ποιες συνομιλίες Ελλάδος-Τουρκίας και ΜΟΕ όταν οι Τούρκοι ζητούν 120 νησιά και βραχονησίδες ως τουρκικές και το μισό Αιγαίο;
Η κατάσταση μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας ευρίσκεται φαινομενικά σε φάση συνομιλιών με οργασμό συναντήσεων Αξιωματούχων πριν την επίσημη σύνοδο των δύο πλευρών στην Θεσσαλονίκη.

Με φόντο τα εγκλήματα της ισλαμικής Χαμάς, τις απειλές του Ερντογάν στις ΗΠΑ, τις πολεμικές κινήσεις του Ιράν και την μετακίνηση τουρκικού στόλου 50 μίλια από την ομάδα μάχης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου, οι δύο πλευρές αναζητούν λύσεις στο Αιγαίο, με Χακάν Φιντάν και κ. Γεραπετρίτη να έχουν αναλάβει την όλη διαδικασία .
Η όλη προσπάθεια αξιολογείται ως χίμαιρα της ελληνικής, κυρίως διπλωματίας, η οποία επιζητά ηρεμία, και γαλήνη στο Αιγαίο, από ένα εξαγριωμένο ακραίο ισλαμικό τουρκικό καθεστώς, που δεν συζητά, αλλά παρουσιάζει μόνο προκλήσεις, ζητώντας αλλαγή καθεστώτος ελληνικών νησιών, κατάργηση του FIR Αθηνών, και κυρίως το μεγαλύτερο μερίδιο της ΑΟΖ της Κύπρου.

Ζητά σχεδόν τον πλήρη έλεγχο της Μουσουλμανικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη, και απαιτεί να μην υλοποιούνται στρατιωτικές ασκήσεις στα νησιά μας στο Αιγαίο, μέχρι να “ αποσύρουμε τις στρατιωτικές μας δυνάμεις” από εκεί, ή τουλάχιστον αυτό\ά ονειρεύεται.

Ζητά επίσης να μην υλοποιούνται ασκήσεις στην Διεθνή θάλασσα του Αιγαίου, αχρηστεύοντας με αυτόν τον τρόπο τα πεδίο βολής σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, διότι η μικρή έκταση των νησιών απαιτεί την συμπερίληψη και διεθνούς θαλάσσιου χώρου στο ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Οι Τούρκοι θέλουν να “αχρηστέψουν” ουσιαστικά τα πεδία βολής σε Ψαθούρα, Άνδρο, Καράβια, Κρήτη, κά.

Η ωμή αλήθεια εδώ είναι ότι οι “παμπόνηροι” απόγονοι των Οθωμανών, επιζητούν με τις δήθεν συνομιλίες και την καλή διάθεση, την πλήρη απενεργοποίηση των ασκήσεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο φυσικό χώρο που θα πολεμήσουν μελλοντικά με την Τουρκία, δηλαδή σε Αιγαίο και στα νησιά από Θάσο μέχρι Κρήτη, ενώ κάνουν σαν τρελοί να “σκοτώσουν” το ήδη μισοπεθαμένο Ενιαίο Δόγμα με την Κύπρο.

Πρόκειται δηλαδή για μια άνευ όρων παράδοση της Ελλάδος, στα σχέδια τύπου “θα έρθουμε ένα βράδυ” ( παρόμοια έπραξε και  η Χαμάς), τα οποία όχι μόνο ευρίσκονται στα συρτάρια των Επιτελών του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, αλλά επικαιροποιούνται συνεχώς, αφού το δόγμα της Άγκυρας είναι ο Εθνικός Όρκος, και η επιστροφή στα πρώην χαμένα οθωμανικά εδάφη.     
ΠΗΓΗ ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ