25 Σεπτεμβρίου 2023

Δημοσκοπήσεις...Όλα θα κριθούν στο δεύτερο γύρο



 Ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορες δημοσκοπήσεις για τις δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, που έχουν παραγγελθεί, τόσο από κόμματα, όσο και από μεμονωμένους υποψηφίους, είναι γνωστό. Άλλωστε οι περισσότεροι έχουμε δεχθεί τον τελευταίο καιρό τηλεφωνήματα από ερευνητές διαφόρων εταιριών αναφορικά με το θέμα. Βέβαια, αν οι δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα ακρίβειας στις βουλευτικές εκλογές, σε τοπικές εκλογές, όπου η απροσδιοριστία είναι μεγαλύτερη με τα επιμέρους πρόσωπα που στελεχών που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια να έχουν αυξημένο ρόλο στην τελική επιλογή των ψηφοφόρων, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. 

Ειδικά σε επίπεδο Περιφέρειας, σε μια μάλιστα νησιωτική Περιφέρεια, όπως η δική μας, που κάθε νησί έχει πέρα από τις γενικές και τις …δικές του τοπικές τάσεις, είναι πολύ παρακινδυνευμένο ειδικά σε μια απόσταση τριών εβδομάδων από τις εκλογές να έχει κανείς κατηγορηματική άποψη. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε προσωπική μας επαφή με επικεφαλής έγκριτης δημοσκοπικής εταιρίας που έκανε έρευνα και στη δική μας Περιφέρεια, μας είπε ότι - προς το παρόν και με δεδομένο ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί αναποφάσιστοι- η απροσδιοριστία ως προς τις μετρήσεις μπορεί να φτάνει ακόμα και στο 8%!!!! Αυτά για να μην σας εντυπωσιάζουν διαρροές που μιλάνε για δήθεν αποτελέσματα δημοσκοπήσεων με ακρίβεια δεκαδικών! 

Όλα θα κριθούν στο δεύτερο γύρο 

Μιας και λοιπόν - επί του παρόντος τουλάχιστον - οι δημοσκοπήσεις μετράνε μάλλον τάσεις και όχι νούμερα, αυτό που καταφέραμε να εκμαιεύσουμε είναι ότι σχεδόν σίγουροι μονομάχοι στο δεύτερο γύρο είναι οι Μουτζούρης - Στεφανής, παρά το γεγονός ότι και η Χοχλάκα πάει αρκετά καλά στις μετρήσεις και ότι στον πρώτο γύρο υπάρχει προβάδισμα Στεφανή. Επομένως, όλα θα κριθούν στο δεύτερο γύρο, με τους επικρατέστερους να συμμετάσχουν σε αυτόν να σκέφτονται ήδη όχι τόσο πώς θα «δέσουν» τους δικούς τους οπαδούς αλλά πώς θα ρίξουν από τώρα γέφυρες στους ψηφοφόρους των άλλων συνδυασμών.  

Και κάποιοι που ….πληρώνουν για τις προβλέψεις τους 

Μιλάμε για τις στοιχηματικές εταιρίες που έχουν στο μενού τους και στοιχήματα σχετικά με την πολιτική. Εκεί δεν χωράνε συναισθηματισμοί, υποκειμενικές προτιμήσεις ή και ….προπαγάνδα δια των προβλέψεων, γιατί οι εταιρίες αυτές τις τυχόν εκτός πραγματικότητας προβλέψεις κινδυνεύουν να τις πληρώσουν ακριβά. Ψάξαμε λοιπόν και διαπιστώσαμε ότι όσες ασχολούνται με το αντικείμενο, προβλέπουν προς το παρόν (γιατί οι αποδόσεις ενδέχεται στην πορεία να αλλάξουν) το απόλυτο ντέρμπι στην εκλογή Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, αφού οι αποδόσεις μεταξύ των μονομάχων κινούνται στο 1,75 για τον έναν και 1,85 για τον άλλον. 

ΠΗΓΗ ΕΜΠΡΟΣ

Παναγιώτης ΜυριτζήςΠαναγιώτης