25 Σεπτεμβρίου 2023

Αναγκαιότητα που επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις



 Τώρα που βλέπουμε τις μεταναστευτικές ροές από τα απέναντι παράλια να παίρνουν την ανιούσα και όλο και περισσότεροι αιτούντες άσυλο να συνωστίζονται στην προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ, αναρωτιόμαστε αν ακόμη επιμένουν κάποιοι να θεωρούν ως σωστή θέση, ότι δεν χρειάζεται καμιά δομή στο νησί, προφανώς γιατί προκρίνουν ως ενδεδειγμένη λύση την μεταφορά όλων αυτών των παράνομα εισερχόμενων στο νησί στην ενδοχώρα. 

Η στοιχειώδης λογική υπαγορεύει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό και όσοι επιμένουν να υποστηρίζουν τέτοιες «λύσεις» απλά είναι εκτός τόπου και χρόνου και πάντως έχουν πάρει «διαζύγιο» με τον ορθολογισμό, στο όνομα της ανευθυνότητας και του ακραίου λαϊκισμού. 

Εκτός και αν θεωρούν κάποιοι ότι έτσι υπηρετούν καλύτερα τον τόπο αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια τέτοια στάση στην τοπική κοινωνία. Δεν χωρεί καμιά αμφιβολία ότι η θωράκιση του νησιού μας απέναντι στις συνέπειες της όποιας μεταναστευτικής κρίσης, που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την ένταση της, είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία και οι τελευταίες εξελίξεις με τις αυξημένες ροές το επιβεβαιώνουν. 

Γι αυτό και κάποιοι «έφαγαν» τη γλώσσα τους για την αναγκαιότητα της νέας «κλειστής» δομής εκτός του αστικού ιστού, που το προηγούμενο διάστημα είχαν κάνει ...σημαία τους. Δυστυχώς τα γεγονότα είναι τέτοια που δεν αφήνουν περιθώριο σε κανέναν να ...μπουρδολογεί! 
ΠΗΓΗ ΕΜΠΡΟΣ