ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ;
«Επιπλέον, οκτώ τμήματα θα περιληφθούν από φέτος και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο, εκτός του 2ου και του 3ου που ήταν μέχρι πέρυσι. Πρόκειται για τα Τμήματα Περιβάλλοντος στη Μυτιλήνη, στη Λάρισα και τη Ζάκυνθο, τα Τμήματα Κοινωνικής Πολιτικής στην Αθήνα και την Κομοτηνή, το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων στην Ορεστιάδα, το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ορεστιάδα και το Τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική στη Λαμία..."
Όμως δεν ίσχυσε, δυστυχώς, το ίδιο και για το τμήμα Μαθηματικών της Σάμου .. να μπει , δηλαδή, κι’ αυτό στο 4ο πεδίο όπως ζήτησε το ίδιο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου γιατί, λέει, αν γίνει αυτό τότε τα ανταγωνιστικά τμήματα Μαθηματικών της Κεντρικής Ελλάδας θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας που θα ακυρώσει την σχετική απόφαση».
Αυτά σύμφωνα και με τον ιστότοπο της Ναυτεμπορικής που έχουν αναδημοσιευτεί και στο αξιόπιστο alfavita. https://www.alfavita.gr/panellinies/400323_panelladikes-2023-nea-tmimata-sto-4o-pedio-nea-problimata.
Αν όλα αυτά ισχύουν που το απεύχομαι, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κυβέρνηση της Ν.Δ., στην Υπουργό κ. Κεραμέως και στον ρέκτη κυβερνητικό βουλευτή καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στεφανάδη για την φροντίδα και τη στήριξη που αφειδώλευτα παρέχουν τα τελευταία χρόνια στην ακαδημαϊκή κοινότητα της ακριτικής και πολύπαθης Σάμου.
Μανώλης Νικ. Κάρλας
Υποψήφιος βουλευτής Νομού Σάμου με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.