19 Μαΐου 2023

Βασίλης Παυλίδης υποψήφιος Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Ειδικό Σχολείο Σάμου


 Κατ' αρχάς τα προβλήματα του Ειδικού αυτού Σχολείου(ηλεκτρολογικά-στεγανότητας-περίφραξης- παιδικής χαράς- τουαλέτες- αύλειος χώρος- θέρμανση-καθαριότητα κ.α) , ΔΥΣΤΥΧΩΣ, έρχονται από πολύ μακριά. Δηλαδή δεν είναι τωρινά. Σας θυμίζουμε πως η εφημερίδας μας "ΣΑΜΙΑΚΗ ΗΧΩ"., με ειδικά ρεπορτάζ επεσήμανε από τότε το γεγονός της ουσιαστικής έλλειψης πολύπλευρης φροντίδας του εν λόγω σχολείου από τις τοπικές αυτοδιοικήσεις , και όχι μόνο.



 2. Εμείς , ως νέος δημ. συνδυασμός "Μ.ΠΡΟ.ΣΤΑ" δηλώνουμε τα εξής σχετικά με το θέμα αυτό, που δυστυχώς τολμάμε να πούμε πως και στα λοιπά σχολεία(νηπιαγωγεία-δημοτικά-γυμνάσια-λύκεια, κ.α) υπάρχουν ανάλογα με το Ειδικό Σχολείο προβλήματα, μικρά-μεγάλα:-Λοιπόν, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων μας και σε Μόνιμη πλέον Ετήσια Βάση βάση θα: α). Με τη λήξη του σχολικού έτους και πριν αναχωρήσουν οι διδάσκαλοι με τους διευθυντές( ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ) για τις διακοπές του καλοκαιριού, θα συντάσσεται με ευθύνη και υπογραφή του κάθε διευθυντή σχολείου μία απλή Ειδική Έκθεση Παρατηρήσεων στην οποία να αναφέρονται με κάθε λεπτομέρεια τα πάσης φύσεως προβλήματα που παρατηρήθηκαν κατά την διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους και τα οποία δεν επιλύθηκαν για κάποιους λόγους.

 Σημειωτέον πως την Έκθεση Παρατηρήσεων θα τη συνυπογράφουν και οι πρόεδροι συλλόγων γονέων &κηδεμόνων. β). Ακολούθως μέλος /η των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου με την προσωπική τους παρουσία (και με την υπογραφή τους) θα επιβεβαιώνουν τα αναφερόμενα στην εν λόγω Έκθεση Παρατηρήσεων. !! γ). Μετά από τη σημαντική αυτή σύνταξη της εν λόγω Έκθεσης, ο δήμος με μέριμνά του, κυριολεκτικά .την επόμενη μέρα και μέχρι τις παραμονές έναρξης του νέου σχολικού έτους θα έχει αποκαταστήσει πλήρως τις παρατηρήσεις των εκθέσεων αυτών! ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ/ΣΣΕΣ, Εκτός από το προαναφερθέν και πολύ σημαντικό ρεπορτάζ που αφορά το Ειδικό Σχολείου Βαθέος, στο σάιτ του κ. Νέγρη, δημοσιεύθηκε μια επώνυμη μακροσκελής επιστολή ενός συμπολίτη μας που φέρει το όνομα ΠΑΝΤΕΡΛΗΣ ΤΑΚΗΣ. Σ' αυτή την επιστολή του ο εν λόγω αξιότιμος συμπολίτης μας, περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα την ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ & ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤ. ΣΑΜΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΩΣ ΝΕΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΝΔ. "Μ..ΠΡΟ.ΣΤΑ" ΣΑΣ ΔΗΛΏΝΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΜΑΖΙΚΆ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΗΜ. ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΚΑΤΗΦΟΡΑ" ΜΕ ΤΗΝ "ΑΝΑΦΟΡΑ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ! ΑΜ' ΕΠΟΣ, ΑΜ' ΕΡΓΟΝ! ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΜΑΣ! ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ...ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΕΡΙΖΙΑ! ΜΕ ΒΑΘΥ ΣΕΒΑΣΜΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΥΠΟΨ. ΔΗΜ. ΑΝΑΤ. ΣΑΜΟΥ (ΕΠΙΚΕΦΑΗΣ ΤΟΥ "Μ.ΠΡΟ.ΣΤΑ"