8 Μαΐου 2023

Δήμαρχε μήπως περισσεύει καμιά θεσούλα και για εμάς;



 Σε αυλή των Δημάρχων καταλήγει η διάρθρωση των θέσεων των δημοτικών υπαλλήλων αφού κάθε τέσσερα ή πέντε χρόνια ως προϊστάμενοι και Διευθυντές στρογγυλό-κάθονται  μόνο οι φίλα-προσκειμενοι της εκάστοτε Δημοτικής αρχής.

 Πώς γίνεται αυτό; 

Εκτός από την βολική για όλους τους παρατρεχάμενους διακριτική ευχέρεια του Δημάρχου να φυτέψει τους αυλικούς του σε θέσεις ευθύνης ώστε να έχει τον έλεγχο κι άλλα πολλά, το παρατράγουδο ξεκινά και τελειώνει από την παρ. δ για το προβάδισμα του Άρθρου 99 του ν. 3584/2007 : όπου από τις οικείες οργανικές διατάξεις επιτρέπεται η τοποθέτηση προϊσταμένου κατηγορίας που έπεται κατά το Προβάδισμα, δεν ισχύει το Προβάδισμα των κατηγοριών.

 Οι οικείες οργανικές διατάξεις τώρα, οι οποίες αφορούν στη μαϊμουδιά της αξιολόγησης του εκάστοτε "καρεκλάκια" ( προϊστάμενου, διευθυντή), μας λεν ότι ο κριτής της απόδοσης και της αποτελεσματικότητας των δημοσίων υπαλλήλων ουσιαστικά είναι ο κρινόμενος, με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος να καταφέρνει να τοποθετεί τα δικά του παιδιά ως Διευθυντές νευραλγικών τμημάτων κι ας μην έχουν τις γνώσεις, δηλαδή το πτυχίο, δηλαδή το προβάδισμα, δηλαδή να μην πληρούν τις προϋποθέσεις. 

Κάπως έτσι λοιπόν και ο "δικός μας" Δήμαρχος  διαστρεβλώνοντας τη νομοθεσία αλλά και την ηθική εκπαιδεύτηκε από την αρχή της θητείας του στην ταχυδακτυλουργία αποφασίζοντας να ξηλώσει τον αρχικό διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας, προφανώς διότι δεν του ήταν αρεστός, τοποθετώντας στη θέση του άλλον υπάλληλο χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις.

 Είναι γνωστό σε όλους, ιδίως στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, ότι επί της θητείας Στάντζου ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια ψάχνει ακόμη τη νόμιμη υπόστασή του. 

Είναι όμως τραγικό το γεγονός ότι σε κανέναν δεν άνοιξε ρουθούνι για τις τοποθετήσεις των διευθυντών και των προϊσταμένων, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να φέρει στο ΔΣ τις επιλογές του Δημάρχου , κανείς δεν έθιξε το ζήτημα

Κι ας είναι παράνομο. 
Κι ας πλησιάζει η ώρα της κρίσης...