15 Απριλίου 2023

TUI: Στους top πασχαλινούς προορισμούς η Ελλάδα-Υψηλή ζήτηση για το καλοκαίρι



 Πρόβα τζενεράλε για την επερχόμενη τουριστική σεζόν αποτελούν οι διακοπές του Πάσχα, με την Ελλάδα να έχει την τιμητική της και φέτος, καταλαμβάνοντας μία θέση στη λίστα των Ευρωπαίων ταξιδιωτών με τους πιο δημοφιλείς πασχαλινούς προορισμούς.

Σύμφωνα με την TUI, τον μεγαλύτερο tour operator της Ευρώπης, οι μεσογειακοί προορισμοί και τα Κανάρια Νησιά συγκεντρώνουν, το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων και κυρίως των Βρετανών και των Γερμανών.

Η Τουρκία, οι Βαλεαρίδες, η ηπειρωτική Ισπανία, η Αίγυπτος και η Ελλάδα βρίσκονται στην κορυφή της κλίμακας δημοτικότητας, με τον όγκο των ταξιδιωτών που επιλέγει να αποδράσει το Πάσχα να αντιστοιχεί στο 95% του 2019. «Η δυναμική των κρατήσεων παραμένει ενθαρρυντική και η ισχυρή ζήτηση που καταγράφεται για τις διακοπές του Πάσχα συνιστά ένα αισιόδοξο μήνυμα για το επερχόμενο καλοκαίρι. Με βάση τις μέχρι σήμερα τάσεις, συνεχίζουμε να προσδοκούμε ότι η τουριστική κίνηση θα διαμορφωθεί κοντά στα προπανδημικά επίπεδα. Περιμένουμε ένα καλό καλοκαίρι το 2023», επεσήμανε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος του TUI Group, Σεμπάστιαν Εμπελ.

Μάλιστα, κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της για το α’ τρίμηνο του έτους, η TUI ανέφερε τη συνεχιζόμενη προθυμία των ανθρώπων να ταξιδέψουν και μια σημαντική αύξηση της δυναμικής των κρατήσεων από την αρχή του έτους.

Οι αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας σημείωσαν ρεκόρ κρατήσεων, και το διάστημα από τις αρχές του 2023 μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου σημειώθηκε άνοδος των κρατήσεων σε ποσοστό 10% σε σχέση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία, με τις τιμές να είναι επίσης υψηλότερες.

Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να θέλουν να κάνουν διακοπές, παρά το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον, με τους πελάτες της TUI να προτιμούν τα πακέτα διακοπών και τις προσφορές all inclusive.

Πηγή euro2day.gr