15 Απριλίου 2023

Κ. Μητσοτάκης: Ανεδαφικές και προεκλογικές οι εξαγγελίες του Α. Τσίπρα – Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα καθορίσει τα πάντα



 Εφ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” όπου, μεταξύ άλλων, έστρεψε τα «πυρά» του κατά του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά ανεδαφικές και επικίνδυνες τις προεκλογικές εξαγγελίες του, τονίζοντας ότι αυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέο μνημόνιο.

O πρωθυπουργός, σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ανοίγει τα χαρτιά του και για το τώρα και για την επόμενη ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου λέγοντας, μεταξύ άλλων ότι έρχονται νέες μειώσεις φόρων την επόμενη τετραετία.

Ο κ. Μητσοτάκης στοχοποιεί ευθέως την Κουμουνδούρου και τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι είναι ανεδαφικές οι εξαγγελίες του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως τόνισε στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός «εάν αυτές υλοποιηθούν τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε ένα τέταρτο μνημόνιο».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της τροπολογίας που βάζει μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Προκαλεί, ωστόσο, εντύπωση η αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται πως ο κ. Τσίπρας, τυφλωμένος από το παραταξιακό μίσος του, πιστεύει ότι κλείνοντας το μάτι στους φασίστες και στο περίθωριο θα βλάψει τη Νέα Δημοκρατία αλλά βλάπτει την ίδια τη Δημοκρατία. Γιατί και ο άλλοτε ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε με τη φωτιά».

Αναφορικά με τις προσεχείς εκλογές ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η κάλπη της 21ης Μαΐου θα καθορίσει τα πάντα. Θα είναι αυτή η οποία θα ορίσει ποιός θα κυβερνήσει και όσο πιο ισχυρό είναι το μήνυμά της τόσο πιο κοντά θα μας φέρει στη σιγουριά και στη πρόοδο. Σε εποχές αβεβαιότητας η χώρα χρειάζεται κάποιον που θα κρατάει σταθερά το τιμόνι. Ούτε “ραντεβού στα τυφλά” ούτε μια κυβέρνηση από “γάμο συμφέροντος”».

Μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά δηλώνει ότι στο Δικαστήριο της Χάγης με την Τουρκία θα πάμε μόνο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Σχολιάζοντας τον τρόπο επιλογής των υποψηφίων στις εκλογές δηλώνει ότι θα επαναξιολογηθεί το ζήτημα εκλογής των ευρωβουλευτών μετά τις εθνικές εκλογές, η επιλογή των υποψηφίων μας στις εκλογές έχει γίνει με μεγάλη προσοχή, ώστε να μην έχουμε φαινόμενα που μας προσβάλλουν όλους. Αναφορικά με τις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν πιστεύω λέξη από αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας, ότι δεν θα επιχειρήσει να φτιάξει «κυβέρνηση των ηττημένων».

Ρεπορτάζ: Κωστας Κωνσταντόπουλος | ΕΡΤ

Πηγή: Παραπολιτικά