26 Απριλίου 2023

Έχει σχέσεις με τη Μόσχα; Ο Μυλωνάκης έχει δίκιο; Ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν φλερτάρει (μόνο) με τους ψεκασμένους ναζί της Χ.Α.: Έτοιμος να τους αρραβωνιαστεί είναι…

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Αθήνα

Όταν το 2008 είχα γράψει στο περιοδικό Επίκαιρα του Εκδοτικού Οίκου Λιβάνης,  για το πόσο επικίνδυνη θα γίνει η ναζιστική Χρυσή Αυγή, είχα κατηγορηθεί ότι κινδυνολογούσα και ότι τέλος πάντων, η Δημοκρατία είναι ισχυρή και δεν φοβάται.

Ήταν πριν ακόμα από τα Μνημόνια, όταν όλοι ζούσαν τον μύθο τους και οι θέσεις business των αεροπορικών εταιρειών γέμιζαν από νεόπλουτους Έλληνες, οι οποίοι με την έλευση της αλήστου μνήμης Τρόϊκας, του ΔΝΤ και της διεφθαρμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), εξαφανίστηκαν, μάλλον επέστρεψαν στην πρότερα κατάσταση!!!

Ο λόγος που πίστεψα τότε ότι η ναζιστική οργάνωση θα ισχυροποιηθεί, ήταν η εκ των έσω πληροφόρηση, αλλά και το γεγονός ότι τα στελέχη της Χ.Α. εξυπηρετούσαν όσους είχαν ανάγκη, παίρνοντας τους νόμους, στα χέρια τους, [και αρκετές φορές πληρώνοντας χρέη των πολιτών, στη ΔΕΗ ας πούμε]. Τους νόμους στους οποίους οι ίδιοι δεν πίστευαν. Από τότε γνωρίζαμε ότι θα χρησιμοποιήσουν τα οφέλη της Δημοκρατίας για να την κτυπήσουν και αν μπορούσαν να την καταλύσουν.

Εν πάση περιπτώσει, συνέχισα να γράφω εναντίον τους με αποτέλεσμα να νευριάσει ο κατ’ εξοχήν ναζί, ο Παππάς και το αρχι-παλλίκαρο του Μιχαλολιάκου, ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ο πρώτος με κατηγόρησε από το Βήμα της Βουλής ότι είμαι πράκτορας και ο δεύτερος ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει μήνυση για τα γραφόμενα μου. Στο τέλος, ο Κασιδιάρης δεν παρουσιάστηκε σε κανένα δικαστήριο απέναντι μου, και ο Παππάς αποδείχθηκε ότι ήταν ορίτζιναλ ναζί.



Δεκαπέντε χρόνια μετά, ξεκίνησα να παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος εκτός όλων των άλλων δηλώνει και δημοσιογράφος. Το κατηγορώ του Αντώνιου Μυλωνάκη, πρώην στενού συνεργάτη του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» (Ε.Λ.) είναι ένα μεγάλο μηδενικό μπροστά σε αυτά που πληροφορηθήκαμε.

Είναι αληθινές οι κατηγορίες του βουλευτή Μυλωνάκη για τις σχέσεις που ανάπτυξε ο κ. Βελόπουλος με τα απομεινάρια της Χ.Α. Τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο φοβόταν το πολιτικό σύστημα ότι θα συνεργαστεί με τον φυλακισμένο Κασιδιάρη και θα αποδειχθεί στο τέλος, ότι η σκληρή ομάδα γύρω από τον «ηγέτη» της Ε.Λ. είναι αυτή που οργανώνει την υποστήριξη των χρυσαυγιτών στον κ. Βελόπουλο.

Ο κ. Μυλωνάκης επιβεβαιώνει ουσιαστικά ότι το κόμμα της Ε.Λ. θα είναι το πλυντήριο μέσα από το οποίο θα αναβαπτιστούν ψηφοφόροι και υποψήφιοι της ναζιστικής οργάνωσης.

Με τους οπαδούς του κ. Βελόπουλoυ συγκρουστήκαμε στο παρελθόν μέσω του Twitter, κάποια στιγμή μου απάντησε ένας λογαριασμός με το όνομα και τη φωτογραφία του προέδρου της Ε.Λ. για να υποστηρίζει στη συνέχεια ο χρήστης ότι δεν ήταν ο ίδιος ο κ. Βελόπουλος αλλά συνεργάτης του. Κλασική περίπτωση ακραίων ανθρώπων που είναι βασικά δειλοί. Εδώ ισχυρίστηκε ότι κατείχε τις επιστολές του Χριστού, σε αυτό θα κολλήσει; Εδώ πουλάει μαντζούνια στους αφελείς και δεν κολώνει…

Για το κόμμα του κ. Βελόπουλου απαιτείται έρευνα, καθώς κυκλοφορούν ισχυρισμοί ότι χρηματοδοτείται από τη Ρωσία. Εμείς δεν έχουνμε ακόμα στοιχεία γι’ αυτό. Αλλά είναι αδιανόητο ελληνικό κόμμα να λαμβάνει οικονομική ενίσχυση από ξένη χώρα.

Για να μην κατηγορείται άδικα ο άνθρωπος, πρέπει να ερευνηθεί το θέμα. Διότι αν ένα ελληνικό, αν και ακροδεξιό, κόμμα λαμβάνει χρήματα από τη ρωσική κυβέρνηση, τότε δημιουργείται μείζον ζήτημα.

Τις προάλλες, όταν οι Αμερικανοί έκριναν μία ασήμαντη στρατιωτική βοήθεια στην Τουρκία, ύψους 259 εκατ. ενώ η ίδια ζητούσε 20 δισεκατομμύρια, άστραψε και βρόντηξε ότι μας πρόδωσαν οι Αμερικανοί.

Για την προσφορά του  πυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία στην Τουρκία και για το κτίσιμο του πυρηνικού σταθμού στο Ακκουγιού από τους Ρώσους, ούτε είδε ούτε άκουσε. Ότι κάνει ο «Βλαδίμηρος» καλώς το πράττει. “Κωφός” και “τυφλός” ο κ. Βελόπουλος, δεν ακούει, δεν βλέπει….



Πρόκειται για την κλασική περίπτωση όπου φυσά ο άνεμος (και κάτι παραπάνω). Πουλά Πατρίδα, Θρησκεία και Οικογένεια, και άκρατο εθνικισμό.

Πρέπει να δοθεί σημασία στα λόγια του κ. Μυλωνάκη, διότι ο άνθρωπος εκδιώχθηκε από το προσωποπαγές κόμμα επειδή πληροφορήθηκε τη σχέση της Ε.Λ. με τους ναζί της Χρυσής Αυγής. Από τη στιγμή που είναι καταδικασμένη ως ναζιστική οργάνωση η Χ.Α., η Δικαιοσύνη πρέπει να εχει το λόγο.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: «Τα 1.000 ευρώ τα παίρνει το κόμμα κατευθείαν από τη μισθοδοσία. Αυτό έχει γίνει συμφωνία και τα 500 είναι “μαύρα””, κατήγγειλε ο ο πρώην βουλευτής. “Ζήτησε ευθέως δηλαδή” (σ.σ.στην ερώτηση αν τα έδιναν σε φάκελο).

“Μπορεί να κατηγορηθούμε κι εμείς, δεν έχει να κάνει. Αυτά τα πράγματα είναι αλήθεια. Τα 500 είναι μαύρα σε ένα φάκελο», τόνισε ο κ. Μυλωνάκης και υπογράμμισε: «ο κ.Βελόπουλος ζήτησε 1.000-1.500 ευρώ, γιατί δεν προβλέπεται πάνω από 1.000 ευρώ». Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος, οι ψεκασμένοι της ακροδεξιάς…

Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal