24 Απριλίου 2023

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Βασίλης Πανουράκης για την καθυστέρηση του έργου στα «Αυλάκια»

ΠΗΓΗ https://samostoday.gr/

Έκτακτη συνέντευξη τύπου για το θέμα της καθυστέρησης παράδοσης του έργου που γίνεται στα «Αυλάκια», πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης, το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Απριλίου, στην Αντιπεριφέρεια Σάμου.

Ο κ. Πανουράκης ανέφερε ότι τον τελευταίο καιρό έχουν ειπωθεί και γραφεί πάρα πολλά και θεωρεί ότι είναι άδικο για τον Περιφερειάρχη αλλά και για τον ίδιο προσωπικά, γιατί γίνεται μεγάλος αγώνας για την υλοποίηση αλλά και τον προγραμματισμό έργων.

Ως προς τον εργολάβο ο κ. Πανουράκης ανάφερε ότι:

«Υπάρχει μία νομοθεσία, που πάντα πρέπει να πατάς πάνω σε αυτή και υπάρχουν νομικά θέματα τα οποία είναι δύσκολα. Δε θέλω επί ουδενί να πιστεύω, ότι υπάρχει σκοπιμότητα από τη πλευρά του συγκεκριμένου εργολάβου. Προσωπικά δε θέλω να το πιστέψω».

Ως προς το χρονικό του έργου ο κ. Πανουράκης εξήγησε την διαφορά ανάμεσα της παράτασης και της επιμήκυνσης του έργου. Η επιμήκυνση (6 μήνες), για όλα τα έργα, δόθηκε από το κράτος και ο εργολάβος (02/12/22) χρησιμοποίησε αυτό το μέτρο, το οποίο έγινε αποδεκτό από τον κρατικό μηχανισμό, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο ανάδοχος, έχει λάβει εντολή με σύνταξη μελέτης να συμπτυχθούν τα φανάρια, που υπάρχουν στην περιοχή ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής κατά το ήμισυ τουλάχιστον, όπως τόνισε ο κ. Πανουράκης. Στις 05/12/22 έγινε σύσταση από τις υπηρεσίες, προς τον εργολάβο, για επίσπευση των εργασιών και τήρηση χρονοδιαγράμματος για το έργο στα «Αυλάκια».

Ο ίδιος ο κ. Πανουράκης, όπως είπε, αισθάνεται ότι έχει εκτεθεί, διότι ο εργολάβος τον διαβεβαίωνε ότι τέλη Σεπτεμβρίου θα είχε παραδώσει το έργο. Τόνισε δε ότι ο εργολάβος επικαλέστηκε επικινδυνότητα του έργου.

«Να κόψει τον λαιμό του ο κάθε Καρράς και ο κάθε εργολάβος. Δεν τον αναγκάσαμε να πάρει κανένα έργο, ούτε του είπαμε τι έκπτωση θα δώσει, επιλογή του ήταν».

«Είναι υποχρεωμένος να τελειώσει το έργο, δεν μπορεί να μας εμπαίζει ο συγκεκριμένος εργολάβος, δεν το επιτρέπω» είπε ο κ. Πανουράκης.

Η «επιμήκυνση» του έργου τελειώνει περίπου τέλη Ιουνίου 2023, ενώ ο εργολάβος από την πλευρά του, απάντησε με φωτογραφίες για την επικινδυνότητα του έργου, με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΕ Σάμου να απαντούν με εντέλλεσθε, εντός 40 ημερών, έως 21 Μαΐου 2023, να ολοκληρώσει το έργο, με εξειδικευμένο συνεργείο, σύμφωνα με τις προδιαγραφές, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα εφαρμοστεί ο νόμος.

Κλείνοντας ο κ. Πανουράκης, επανέλαβε ότι έχουν γίνει τα πάντα ως προς αυτό το θέμα, τόσο από τον ίδιο, όσο και από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας.

«Τελειώνουν τα ψέματα, δεν το ανέχομαι άλλο και δεν το ανέχεται και ο κόσμος και είναι άδικο να με κατηγορούν για αυτό το έργο ότι έχω καθυστερήσει».