29 Απριλίου 2023

Έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στην «Ελληνική Λύση»

 

Παρενέβη η Ανεξάρτητη Αρχή για το Ξέπλυμα, για όσα έχουν καταγγελθεί για μαύρο χρήμα στο κόμμα Ελληνική Λύση.
Ο επικεφαλής της Αρχής κ Χαράλαμπος Βουρλιώτης διέταξε έρευνα μετά τις δημόσιες καταγγελίες στελεχών του εν λόγω κόμματος για θέματα οικονομικής διαχείρισης.

Υπενθυμίζεται ότι στους κόλπους του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου μαίνεται εμφύλιος πόλεμος με τους αποχωρήσαντες βουλευτές Αντώνη Μυλωνάκη και Αικατερίνη Αλεξοπούλου να καταγγέλλουν ότι δινόταν στο κόμμα χρήματα χωρίς αποδείξεις και συγκεκριμένα 500 ευρώ το μηνα.

Η αποχώρησή τους είχε ακολουθήσει την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος στην οποία ο πρόεδρος Κυριάκος Βελόπουλος αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα τριών βουλευτών  -του Αντώνη Μυλωνάκη, του Απόστολου Αβδελά και της Αναστασίας – Αικατερίνης Αλεξοπούλου – οι οποίοι σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρονταν να συζητούν με τη ΝΔ.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε, «οι φερόμενοι ως “συνομιλητές” της ΝΔ, θα κατέλθουν ως υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες και, σε δεύτερο χρόνο αναλόγως και της συμπεριφοράς τους, θα μπορούσαν να κατέλθουν ως υποψήφιοι στην εκλογική περιφέρεια της προτιμήσεώς τους».

Οι ανακοινώσεις αποχώρησης
Μετά την γνωστοποίηση της απόφασης οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου αντίθετα, βουλευτής του Β1 τομέα Αθηνών, και Αντώνης Μυλωνάκης βουλευτής Ανατολικής Αττικής με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τους συνδυασμούς της Ελληνικής Λύσης, ενώ σύμφωνα με την Ελληνική Λύση, ο κ. Αβδελάς αποδέχθηκε να είναι υποψήφιος στο νομό Γρεβενών.

Στην ανάρτησή της η κ. Αλεξοπούλου, χαρακτηρίζει την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας «απαράδεκτη και αβάσιμη», που «κατακρεουργεί τους δημοκρατικούς μας θεσμούς».

«Μόνο γέλωτα μπορεί να προκαλέσει η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας περί “σολομώντειας λύσης”, που στην ουσία κατακρεουργεί τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, να κατέλθω ως υποψήφια σε άλλη περιφέρεια από εκείνη στην οποία αναδείχτηκα βουλευτής και εκπρόσωπος των συμπολιτών μου», αναφέρει μεταξύ άλλων η κα. Αλεξοπούλου.

Πηγή kathimerini.gr