29 Απριλίου 2023

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Όθωνας Ηλιόπουλος και Ακρίτα στις πρώτες θέσεις

 

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε η εκπρόσωπος του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, σε βίντεο που ανάρτησε στην επίσημη σελίδα του κόμματος στο Facebook.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο γιατρός Οθωνας Ηλιόπουλος, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Εργάζεται στην ανακάλυψη μοριακών στόχων για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου.

Ακολουθεί η δημοσιογράφος – συγγραφέας, Ελενα Ακρίτα.

Στην τρίτη θέση είναι ο εν αποστρατεία ναύαρχος και πρώην υπουργός Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης και στην τέταρτη θέση του Επικρατείας ακολουθεί η εκπρόσωπος του κόμματος, δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και δικηγόρος, Μιχάλης Καλογήρου, βρίσκεται στην πέμπτη θέση.

Στη έκτη θέση είναι η Τζένη Λειβαδάρου, πολιτικός μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στις τεχνολογίες υδατικών πόρων, αλλά και στα οικονομικά των υποδομών, από το Cambridge. Ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες και με τη χάραξη στρατηγικής σε επενδύσεις για την ενεργειακή μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξη. ΑμεΑ.

Μία θέση πιο κάτω, ακολουθεί ο καθηγητής Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής, και στην όγδοη θέση η νομικός Ζωρζέτα Λάλη, πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα κοινωνικής και εργασιακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθεί ο απόδημος Ελληνας, επιχειρηματίας στον χώρο της ναυτιλίας, Στέφανος Κασσελάκης. Σπούδασε με υποτροφίες χρηματοοικονομικά και διεθνείς επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανία. Με ενεργή δράση σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Στη δέκατη θέση η μοναδική γυναίκα αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας. Η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη. Με ειδίκευση αλλά και προϋπηρεσία στη διαχείριση προσφυγικού/μεταναστευτικού.

Στην ενδέκατη θέση ο Κωνσταντίνος Βλαχάκης. Πολιτικός μηχανικός, από τη νέα γενιά στελεχών του Σύριζα, ενεργός στο κίνημα των εργαζομένων μηχανικών. Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στη δωδέκατη, η Νατάσα Ρωμανού. Ερευνήτρια στη Μοντελική Ωκεανογραφία και το Κλίμα της ΝΑΣΑ, συμβεβλημένη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

Στη δέκατη τρίτη θέση ο Όμηρος Πουλάκης ηθοποιός με ξεχωριστή δράση στο χώρο του πολιτισμού, ενεργός στο κίνημα Support Art Workers.

Στη δέκατη τέταρτη η Δώρα Τσαμπάζη. Δημοσιογράφος με μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού.

Και στην τελευταία, τιμητική θέση, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, βουλευτής και πρώην υπουργός Επικρατείας».

«Η σύνθεσή του καθρεφτίζει τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τις ρίζες του στην ελληνική κοινωνία, την ανανέωση του κόμματος, τη δυναμική της πολιτικής αλλαγής», σημείωσε η Π. Τσαπανίδου. «50% γυναίκες για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας, επιστήμονες με διεθνή αναγνώριση, νέες και νέοι, άνθρωποι της παραγωγής και του πολιτισμού, εκπρόσωποι όσων υφίστανται κοινωνικές διακρίσεις και αποκλεισμούς, θα δώσουν τη μάχη μαζί με όλους τους υποψήφιους και όλο το κόμμα για την εκλογική νίκη και την πολιτική αλλαγή».