26 Απριλίου 2023

Το έσωσε ο Ειδικός Συνεργάτης

 

Μετά την ενημέρωση του κ. Κουντζά Φάνη πολιτικού μηχανικού και ειδικού συνεργάτη του Δήμου δημοσιεύουμε την εισήγηση που εντέλει συζητήθηκε στο προχθεσινό ΔΣ για το έργο στο δρόμο του Προφήτη Ηλία.

 Ο κ. Κουτζάς διευκρίνισε ότι στην εισήγηση προέκυψαν αλλαγές κυρίως ως προς το κόστος του συνολικού έργου το οποίο  σε σχέση με  την προηγούμενη εισήγηση μειώθηκε αρκετά. 

Παρόλα αυτά, αλλαγές υπήρξαν και ως προς την πηγή χρηματοδότησης η οποία μένει μετέωρη, ενώ το ήδη πιστωμένο πόσο των 700.000€, όπως και να το κάνουμε, για λόγο που θα πρέπει να εξηγήσουν οι ιθύνοντες, αποσύρθηκε, δυστυχώς το φάγε η μαρμάγκα.

 Όμως παραμένουν απορίες, όπως γιατί αποσύρθηκε από το κείμενο η πίστωση που εκ του αποτελέσματος θα εξασφαλίσει τα χρήματα για την υλοποίηση των 2/3 του έργου, ενώ γεννούνται νέες όπως, καταρχήν, ποιος και γιατί αποφάσισε να διαγράψει την πίστωση των 700 χιλιάδων από το κείμενο, εάν τελικά η δημοτική αρχή θα τα διαθέσει σε αυτό το έργο ή σε κάποιο άλλο και ποιο είναι αυτό; 

Το κόστος των ακτοπλοϊκών εισητηρίων που συζητήθηκε στο ΔΣ εκτός ημερήσιας, είναι μόνιμη, χρόνια πληγή για τον τόπο για την οποία δεν αρκούν τα δελτία τύπου των παρατάξεων. Λέμε εμείς.

Κατά τα λοιπά η σύνταξη της εισηγήσεως ήταν άρτια και δε μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε τον κ. Κουτζά για τον επαγγελματισμό του. 

Παραθέτουμε την εισήγηση για το θέμα που συζητήθηκε στο ΔΣ.

 ΟΡΘΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ