12 Απριλίου 2023

Ο καλεσμένος του Δημάρχου Στάντζου μειονοτικός δήμαρχος Ιάσμου πήγε σπίτι του


Δήλωση Στάντζου 1η Δεκεμβρίου 2022


Τον δήμαρχο Ιάσμου Ροδόπης, Οντέρ Μουμίν, υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος στο Δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος ανέφερε, σε δήλωσή του:

“Συναντηθήκαμε σήμερα , στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Σάμο , με τον συνάδελφο Δήμαρχο Ιάσμου- Ροδόπης, κ. Οντέρ Μουμίν.

Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος αναφορικά με τη λειτουργία των δήμων και τις καλές πρακτικές της Ελληνικής αυτοδιοίκησης. Ο Δήμαρχος Ιάσμου υπέβαλλε πρόταση πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των Ελληνικών δήμων Ιάσμου , Σάμου και του δήμου Κουσάντασι της Τουρκίας.

Πρόταση η οποία θα εξεταστεί εν καιρώ, αναλόγως των συνθηκών, στα πλαίσια των αυτοδιοικητικών θεσμών και σε πλήρη συνεργασία με την Ελληνική Πολιτεία.

Η Σάμος παραδοσιακά διατηρεί σχέσεις συνεργασίας με την αυτοδιοίκηση της γείτονος χώρας .

Οι σημερινές συνθήκες όμως, όπου η επιθετικότητα της Τουρκίας κλιμακώνεται απειλώντας ευθέως τη πατρίδα μας δεν επιτρέπουν την πρόοδο αυτών των σχέσεων ”






 Την Τρίτη 11 Απριλίου 2023  ο κ. Μουμίν Μουμίν , βάσει των διαδικασιών που προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία (Ν.3852 ΦΕΚ Α' 87/7.6.2010, Νέα Αρχιτεκτονική της ΑυτοΔιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης και Ν.4804 ΦΕΚ A’ 90/05.06.2021,Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών και λοιπές διατάξεις) (διο)ορίσθηκε ως ο νέος μεταβατικός Δήμαρχος Ιάσμου  και θα παραμείνει στο αξίωμα αυτό μέχρι και τις εκλογές του Οκτωβρίου. https://www.komotinipress.gr/neos-dimarxos-iasmou.../