4 Απριλίου 2023

Κάλεσμα συμμετοχής στην Πανσαμιακή συγκέντρωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου στις 6 Απρίλη



 Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου

Σάμος 3-4-2023



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί σε συμμετοχή στην Πανσαμιακή συγκέντρωση της 6ης Απρίλη στο Βαθύ, στις 19.00 στην Πλατεία Πυθαγόρα, με θέμα την κατάσταση στο χώρο της υγείας, στην οποία καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου.

Τα ζητήματα της υγείας αφορούν όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαό και ενιαία πρέπει να αντιμετωπίζονται, αναγνωρίζοντας. τις αιτίες και τους υπεύθυνους. Είναι οι κυβερνήσεις με τις διαχρονικές πολιτικές που εφαρμόζουν. Πολιτικές που ευνοούν το κεφάλαιο και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας, εις βάρος του λαού και των εργαζομένων.

Η κατάσταση σήμερα στο Νοσοκομείο Σάμου είναι τραγική. Το ίδιο τραγική είναι και στην Ικαρία, καθώς και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε όλα τα νησιά του νομού μας. Μια σειρά από ειδικότητες δεν υπάρχουν καν και σε άλλες ο αριθμός τους δε φτάνει να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν. Η λογική των μετακινήσεων γιατρών από άλλες περιοχές (π.χ. παιδίατρος από Λέσβο και Ικαρία στη Σάμο), που επίσης έχουν ανάγκες, δε μας βρίσκει σύμφωνους και αντί να δώσει λύση, δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα. Παράλληλα, ελλιπείς και προβληματικές είναι οι υλικοτεχνικές και κτηριακές υποδομές, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο το πρόβλημα.

Καλούμε όλα τα σωματεία ευθύνης μας να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και τους εργαζόμενους – μέλη τους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά. Καλούμε όλους τους φορείς να συμμετέχουν και να εκδώσουν καλέσματα. Η λογική του “Πάμε κι όπου βγει” στην υγεία, αλλά και στην ασφάλεια του λαού, δεν μπορεί να κυριαρχεί και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ανατραπούν οι πολιτικές που κοστολογούν ως εμπόρευμα την ίδια μας τη ζωή.

Μέσα απ’ τα σωματεία μας, μέσα απ’ τους φορείς του κινήματος, οργανωμένα και ανυποχώρητα, διεκδικούμε με τον αγώνα μας την κάλυψη των αναγκών μας!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6/4 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΒΑΘΥ!