15 Απριλίου 2023

Περίπου 500 Τούρκοι τουρίστες για... Πάσχα στη Λέσβο!

 
Ολοένα και αυξάνεται το ενδιαφέρον Τούρκων πολιτών για τουρισμό στη Λέσβο. Περισσότεροι από 2000 οι επισκέπτες του επόμενου Σαββατοκύριακου για τις γιορτές του μπαϊραμιού των μουσουλμάνων
Πάνε κι έρχονται τα καραβάκια στη γραμμή Μυτιλήνη – Αιβαλί κουβαλώντας Τούρκους επισκέπτες στο νησί. Ήδη 200 Τούρκοι επισκέπτες βρίσκονται στη Λέσβο επιλέγοντας να ζήσουν το άγνωστο για αυτούς Πάσχα και τα έθιμα του νησιού. Στο σύνολο τους ενημερωμένοι μέσω διαδικτύου, αφού η διαφήμιση της Λέσβου στις τεράστιες αγορές της Σμύρνης και της Κωνσταντινούπολης και των περιχώρων τους παραμένει για άγνωστους λόγους μηδενική.


Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 14 Aπριλίου κυρίως αλλά και αύριο Μεγάλο Σαββάτο ο αριθμός των Τούρκων που θα έρθουν στο νησί αναμένεται να φτάσει και ίσως να ξεπεράσει τους 500.

Ας σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο ερχόταν στη Λέσβο για δυο ή για τρεις μέρες Τούρκοι επισκέπτες, δίνοντας μια ισχυρή οικονομική τουριστική «ένεση» στη χειμαζόμενη τοπική οικονομία.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 22 και 23 Απριλίου που οι μουσουλμάνοι έχουν το ραμαζάνι τους για το τέλος του ραμαζανιού, στη Λέσβο αναμένεται να έρθουν για ολιγοήμερες διακοπές περισσότεροι από 2.000 Τούρκοι επισκέπτες. Αριθμός που θα ήταν πολύ μεγαλύτερος αν υπήρχε η δυνατότητα έκδοσης βίζας στο λιμάνι της Μυτιλήνης κάτι που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.
ΠΗΓΗ https://www.stonisi.gr/post/