3 Απριλίου 2023

Ενημέρωση από την Δημοτική Παράταξη ΑΝΑΤΡΟΠΗ για το Δημοτικό Συμβούλιο 27ης Μαρτίου 2023

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 2023, η δημοτική παράταξη "Ανατροπή" κατά την διαδικασία των ερωτήσεων πριν την ημερήσια διάταξη, ζήτησε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν στο γήπεδο Μυτιληνιών – Β. Καλύμνιος. Συγκεκριμένα, ρώτησε τι έργο θα γίνει, αν έχει κάπου ενταχθεί, πότε θα ξεκινήσει και ποιες εργασίες θα γίνουν αναλυτικά. 


Η απάντηση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ήταν ότι υπάρχει σύμβαση με τα γήπεδα, οι εργασίες θα ξεκινήσουν με την λήξη του πρωταθλήματος και θα γίνει ότι προβλέπει η μελέτη. Δυστυχώς, η συγκεκριμένη απάντηση κρίνεται ανεπαρκής και ήδη η "Ανατροπή" αιτήθηκε και εγγράφως την συγκεκριμένη μελέτη, αλλά και περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο έργο.

Κατά την ημερήσια διάταξη, ψηφίστηκε η αμφιδρόμηση της Καλλιστράτους, η οποία μας βρίσκει σύμφωνους, και ακολούθησε ενημέρωση για το έργο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο παραλιακό τμήμα από γήπεδα Τένις έως κόμβο Μαλαγαρίου.

Σε ό,τι αφορά την αμφιδρόμηση της Καλλιστράτους, μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι τελικά πραγματοποιείται η αμφιδρόμηση (είχε εξ’ αρχής γίνει πρόταση εκ μέρους μας), ενώ στο παρελθόν η δημοτική αρχή επέμενε ότι δεν είναι εφικτή, ότι δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης, και ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν μπορεί να λυθεί από κανέναν εδώ και δεκαετίες.

Με αφορμή το έργο από γήπεδα Τένις έως κόμβο Μαλαγαρίου παραθέτουμε τα εξής: Οποιαδήποτε κυκλοφοριακή μελέτη πρέπει να γίνεται σφαιρικά για όλη την πόλη και όχι μεμονωμένα. Ό,τι γίνει πρέπει να γίνει στοχευμένα με γνώμονα την μελλοντική ανάπτυξη της πόλης και της συγκεκριμένης περιοχής. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι μια αναπτυσσόμενη περιοχή, όπου διαμένουν μόνιμοι κάτοικοι, λειτουργούν επιχειρήσεις και όπως γνωρίζουμε, θα δημιουργηθεί και ξενοδοχειακή μονάδα. Επομένως, κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να υπάρχουν θέσεις στάθμευσης, διαβάσεις πεζών και στάση λεωφορείων. 

Τέλος, η δημοτική παράταξη "Ανατροπή" καταψήφισε την ένταξη ελαιοκομικών περιοχών στο πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, έτους 2023, διότι πολλές κοινότητες και αγρότες διαμαρτύρονται ότι η δακοκτονία που διενεργείται από την Περιφέρεια δεν γίνεται σωστά και δεν επιφέρει αποτελέσματα. Ως παράταξη (από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 21/4/2021) είχαμε προτείνει ο Δήμος να οργανώσει μια τεκμηριωμένη γεωπονική μελέτη, προκειμένου να καταγραφούν τα οφέλη ή μη της συγκεκριμένης δράσης. Ως εκ τούτου, θα μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Τοπικά Συμβούλια να αποφασίζουν πιο σωστά και τεκμηριωμένα για την ενέργεια αυτή. Η τότε απόφαση του σώματος ήταν θετική και θα αποστελλόταν στα αρμόδια όργανα του Δήμου για να προχωρήσει η εν λόγω πρόταση. Δυστυχώς, καμιά εξέλιξη δεν υπήρχε από τότε για το εν λόγω θέμα.