29 Απριλίου 2023

Κορυφώνεται η κόντρα: Εξώδικο Μυλωνάκη σε Βελόπουλο - Τον καταγγέλλει ότι εισέπραξε «μαύρα» 207.000 ευρώ

 

Του ζητά να αποδείξει τους ισχυρισμούς του για τα περί αποστασίας
Συνεχίζεται με ένταση η κόντρα μεταξύ Κυριάκου Βελόπουλου και Αντώνη Μυλωνάκη. Μάλιστα ο Αντώνης Μυλωνάκης μετά την αποχώρησή του από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου «Ελληνική Λύση», προχώρησε σε εξώδικη δήλωση κατά του κ. Βελόπουλου.

Ειδικότερα, ο Αντώνης Μυλωνάκης καταγγέλλει μεταξύ άλλων πως το «μαύρο» χρήμα που εισέπραξε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» από τους βουλευτές του την περίοδο 2019 – 2023 ανέρχεται σε 207.000 ευρώ.

 Το εξώδικο έρχεται ως συνέχεια των αποκαλύψεων του ο κ. Μυλωνάκη αλλά και της πρώην βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Αναστασίας Αικατερίνης Αλεξοπούλου σύμφωνα με τις οποίες τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας ήταν υποχρεωμένα να καταθέτουν μηνιαίως στον ταμεία του κόμματος 1.500 ευρώ. Για τα 1.000 ευρώ γινόταν επισήμως και απευθείας η παρακράτηση από τον μισθό ενώ τα υπόλοιπα 500 ευρώ τα έδιναν ατύπως, «μαύρα» σε κλειστό φάκελο.

 Ο κ. Μυλωνάκης ζητά από τον κ. Βελόπουλο να αποδείξει τους ισχυρισμούς του για τα περί αποστασίας και παράλληλα να τον ενημερώσει για την διαχείριση των χρημάτων που έλαβε την περασμένη τετραετία από τους βουλευτές.

 Το εξώδικο έχει ως εξής: 

Με την παρούσα σας καλώ το αργότερο μέχρι την Τρίτη 2 Μαΐου και ώρα 12:00 μεσημβρινή να μου απαντήσετε εγγράφως στα κάτωθι: 

Ποια είναι τα συγκεκριμένα γεγονότα -ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ – τα οποία γνωρίζετε και δικαιολογούν τους σε βάρος μου χαρακτηρισμούς «αποστάτης» «πολίτικος απατεώνας» ποιες ήταν οι «επαφές» μου και οι «συμφωνίες» με άλλο πολιτικό κόμμα -οποιοδήποτε- για προσχώρηση μου τάχα σε αυτό μετά τις εκλογές Μαΐου 2023. 
Σας καλώ να μου επιβεβαιώσετε και αποδώσετε λογαριασμό για την χρήση που κάνατε στο ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τον Αύγουστο 2019 έως και Απρίλιο 2023 με την καταβολή σε μετρητά και σε τραπεζικό λογαριασμό του εκτελούντος χρέη ταμία κ.Γραμμένου, εκ της γνώσεως που έχω ,από κάθε βουλευτή 500€ -πέραν του ποσού των 1000€ που εισεπράττετο απευθείας από την πηγή της βουλευτικής αποζημιώσεως και το οποίο υπολογίζω ανερχόμενο σε 207.000€
 Σας δηλώνω, ότι με κάθε νόμιμο τρόπο θα επιδιώξω την αποκάλυψη της αλήθειας και θα ζητήσω την τιμωρία και για την σε βάρος μου παράνομη συμπεριφορά και για κάθε έκνομη πράξη αποδεδειχθεί. Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει την παρούσα σε εκείνον στον οποίο απευθύνεται προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας την ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως».

 Την ίδια ώρα η Αρχή για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος διέταξε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στα ταμεία του κόμματος Βελόπουλου εισέρρεαν αδήλωτα χρήματα.

πηγή ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ