20 Μαρτίου 2023

«Πάμε και όπου βγει» και στη Σάμο; γράφει ο Γιώργος Παγουδής

 


Αρνήθηκαν τον έλεγχο τα ΚΤΕΛ Σάμου τον οποίο επιχείρησε μικτό κλιμάκιο ελέγχου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Ενώ το σοκ από την τραγωδία των Τεμπών ακόμα συνταράσσει την κοινή γνώμη, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Σάμου παρεμπόδισε το αρμόδιο συνεργείο να πραγματοποιήσει έλεγχο στα λεωφορεία που μετέφεραν μαθητές προς τα σχολεία.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Πέμπτης 9 Μαρτίου, όταν, ύστερα από απόφαση της αρμόδιας επιτροπής, εκπρόσωποί της αυθημερόν βρέθηκαν στην περιοχή Φλόκα της δημοτικής ενότητας Σάμου και με τη συνδρομή της αστυνομίας σταμάτησαν τρία λεωφορεία που πραγματοποιούσαν μαθητικά δρομολόγια. Εκεί όμως τα μέλη της επιτροπής βρέθηκαν αντιμέτωπα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Σάμου, Ευάγγελο Χατζηφωτίου, που ισχυριζόμενος ότι η επιτροπή ήταν αναρμόδια αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδό τους στα οχήματα!

Ετσι, έπειτα από διαπραγματεύσεις, η είσοδος επιτράπηκε τελικά μόνο στους αστυνομικούς της Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, που προχώρησαν σε έλεγχο της αρμοδιότητάς τους, ενώ τα άλλα μέλη της επιτροπής αποχώρησαν άπρακτα, παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι ήταν εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα έγγραφα που νομιμοποιούσαν την πράξη ελέγχου των λεωφορείων.

Απορίας άξιο πάντως είναι και το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δεν προχώρησαν στην άμεση σύλληψη του προέδρου των ΚΤΕΛ, κάτι που πάντως συνέβη αργότερα το ίδιο βράδυ στο πλαίσιο του Αυτοφώρου. Ο συλληφθείς στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος αφού παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο.

Η απόφαση για τον έλεγχο των λεωφορείων είχε ληφθεί μόλις λίγες ώρες πριν σε συνεδρίαση της επιτροπής κατόπιν πρόσκλησης του αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Βασίλη Πανουράκη, που είχε αποσταλεί αρμοδίως δύο ημέρες πριν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος, αν και δειγματοληπτικός, αποφασίστηκε κατόπιν καταγγελιών γονέων μαθητών, που έθεσαν ζητήματα ασφαλείας της μεταφοράς μαθητών.

πηγή https://www.efsyn.gr/