10 Φεβρουαρίου 2023

Καβάλισε το καλάμι ο Στεφανής; έπαρση και αλαζονεία τέτοιο είδος πολιτικής το έχει ανάγκη ο τόπος; Με δελτίο τύπου μας ενημερώνει ο Νίκος Στεφανής το πρόγραμμα και τις συναντήσεις της υπουργού που μας ήρθε χθες στη Σάμο .Φυσικά και δεν είδε μπροστά του τον Βουλευτή Στεφανάδη που την συνόδευε αλλά και ξέχασε την παραίτηση του όταν ήταν διοικητής  του Νοσοκομείου

Πριν δυο μήνες όταν ο Βουλευτής βρέθηκε στο μάτι των επιθέσεων από όλους για θέματα και προβλήματα που αφορούσαν το Νοσοκομείο ,στην ουσία κατηγορούσαν τον Βουλευτή και την Κυβέρνηση για το χρονικό διάστημα εκείνο που διοικητής του Νοσοκομείου ήταν ο Νίκος Στεφανής ο τελευταίος επέλεξε την σιωπή και δεν δικαιολογήθηκε   καθόλου για τις κατηγορίες επειδή τον βόλευε πολιτικά η επίθεση που γινόταν στο πρόσωπο του  Βουλευτή και στην Κυβέρνηση   ...τώρα εμφανίζεται ως σωτήρας ...επιλέγει την έπαρση και την αλαζονεία  βγάζοντας  δελτίο τύπου όταν δελτίο τύπου δεν έβγαλε ούτε ο Βουλευτής ούτε η Υπουργός ....χάσαμε εντελώς τα μυαλά μας μου φαίνεται...πάντως τέτοιο  είδος πολιτικής δεν το έχει ανάγκη ο τόπος!!!

Στο πλαίσιο των επισκέψεων σε όλες τις μονάδες υγείας της χώρας που πραγματοποιεί η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κ. Μίνα Γκάγκα επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, το Κέντρο  Υγείας Σάμου και το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου. Συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας , κ. Χρήστο Ροΐλο συναντήθηκε και συνομίλησε με τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου , με τη Διευθύντρια και τον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, με τον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Σάμου.  Στο Κ.Υ. Καρλοβάσου συζήτησε με το προσωπικό για διάφορα ζητήματα που αφορούν τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας . Τονίστηκε η αναγκαιότητα ύπαρξής  και βελτίωσής του, καθώς εξυπηρετεί όλη τη Δυτική πλευρά του νησιού στην οποία εδρεύουν  τρία τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στη συνέχεια , η Υπουργός επισκέφθηκε το Κ.Υ. Σάμου όπου συνομίλησε με όλους για τα θέματα που τους απασχολούν.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου  είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Διευθυντές Ιατρούς, με το Σύλλογο Εργαζομένων και να αφουγκραστεί τα διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει. Περιηγήθηκε έπειτα σε όλους τους χώρους των κλινικών και συνεχάρη όλους τους αρμοδίους για την ανακαινισμένη χειρουργική και παιδιατρική κλινική που ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση καθώς και για την υπό εξέλιξη ανακαίνιση της Μαιευτικής-Γυναικολογικής κλινικής. 

Γενναίες εξαγγελίες όπως η εξασφάλιση ποσού για την ανακαίνιση των ΤΕΠ και άλλων τμημάτων του νοσοκομείου είναι πολύ σημαντικές και  είναι κάτι που θα αναβαθμίσει το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου στις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας. Τα τελευταία 3 χρόνια και μετά από τη δύσκολη διαχείριση της πανδημίας του Covid-19  έγινε μια τεράστια προσπάθεια βελτίωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων και της στελέχωσης με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. 

Τα θέματα υγείας που μας απασχολούν δεν έχουν όλα λυθεί. Η προσπάθεια συνεχίζεται, η Διοίκηση έχει συνέχεια.  


Νικόλαος Α. Στεφανής

τ.  Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου  Σάμου 

Πολιτευτής Ν.Δ. Σάμου, Ικαρίας & Φούρνων