13 Φεβρουαρίου 2023

Ξεκαθαρίστε με ποιούς είστε, με τους πολίτες ή με την υπερδομή – φυλακή;



 Πρόσκληση, εν όψει των βουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τις παρατάξεις αλλά και τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους αν είναι με την υπερδομή – φυλακή ή με το νησί και όλους τους ανθρώπους του, απευθύνει η συντονιστική επιτροπή αγώνα αιρετών και κατοίκων Χίου.

Με αφορμή τα τρία χρόνια από την βάρβαρη επέλαση των ΜΑΤ στο νησί, αλλά και την παραπομπή σε δίκη 18 αιρετών και πολιτών που βρέθηκαν στα γεγονότα των περυσινών Θεοφανείων στο λιμάνι της Χίου, με τον Πελαγίτη, η επιτροπή σε σημερινή, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, ανακοίνωσή της, αναφέρει τα ακόλουθα:

Έχουν κλείσει τρία χρόνια από τότε που σύσσωμος ο λαός της Χίου απέκρουσε την εισβολή των ΜΑΤ που στάλθηκαν για να επιβάλλουν την επιθυμία του αρμόδιου υπουργού κ. Μηταράκη και της κυβέρνησης για δημιουργία υπερδομής – φυλακής ανθρώπινων ψυχών στο Αίπος.

Το μήνυμα της ομόθυμης αντίδρασης της Χίου έκαναν ότι δεν το κατάλαβαν. Από τότε πασχίζουν με χίλια δύο τερτίπια να υλοποιήσουν την πολιτική της Ε.Ε. με τον πακτωλό των εκατομμυρίων στους γνωστούς εθνικούς εργολάβους και παρατρεχάμενους.

Προσεταιρισμός της δημοτικής αρχής Κάρμαντζη που προτείνει λύσεις, όπως οι Μπαμπακιές και σαμποτάρει πλέον ανοικτά κάθε κινητοποίηση για την υπεράσπιση ακόμη και της δημοτικής περιουσίας. Ολική επαναφορά του σχεδίου με επιλογή του Θόλους. Απόπειρα εξαγοράς συνειδήσεων μέσω διορισμών. Ενορχηστρωμένες προσπάθειες διχασμού της τοπικής κοινωνίας. Εντεταλμένοι σχολιαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Απειλές και πιέσεις σε επαγγελματίες. Συνεχείς δικαστικές εγκλήσεις χωρίς ουσιαστική αιτία. Προκαταρτικές παραγγελίες που καταλήγουν σε απόδοση κατηγοριών σε αιρετούς και πολίτες για την υπόθεση του Πελαγίτη (απόπειρα εκφόρτωσης μηχανημάτων ανήμερα των Θεοφανείων).

Πρόσφατο παράδειγμα η κλήση σε δίκη αιρετών της περιφέρειας, του δήμου και πολιτών, κατά «σύμπτωση» η πλειοψηφία εξ αυτών μελών της συντονιστικής για τις 11 Μαρτίου 2024

Όσο και να προσπαθούν να μας τρομάξουν ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα παρόντες στον αγώνα για την προάσπιση του νησιού μας. Τώρα, που οι ανταγωνισμοί και συγκρούσεις περιπλέκουν το κουβάρι των ανταγωνισμών στη γειτονιά μας και που ο Ερντογάν απειλεί ανοικτά τα νησιά μας, συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ορμή. Εμείς ζούμε στο νησί μας από επιλογή κι εμείς θα το υπερασπίσουμε από αυτές τις πολιτικές που και το αμαυρώνουν και αυξάνουν τους κινδύνους των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Άλλοι έχουν καβάτζες στην Αγγλία και στο εξωτερικό!

Εν όψει των βουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τις παρατάξεις αλλά και τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους: Είναι με την υπερδομή – φυλακή ή με το νησί και όλους τους ανθρώπους του.

ΠΗΓΗ https://astraparis.gr/