13 Φεβρουαρίου 2023

Χωρίς νομική εκπροσώπηση για το Θόλος, απλήρωτη η δικηγόρος παρέδωσε τον φάκελο



 Στα όριά της έφτασε η δικηγόρος κα Αναστασία Καρατζά, η οποία εκπροσωπούσε νομικά τον δήμο Χίου σε όλες τις υποθέσεις που αφορούσαν την επίμαχη έκταση του Θόλους, όπου το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σχεδιάζει την δημιουργία της υπερδομής προσφύγων και μεταναστών.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, 10 Φεβρουαρίου 2023, με επιστολή της κάνει γνωστό ότι δεν έχει πληρωθεί από τον δήμο Χίου για πολλές παραστάσεις στα δικαστήρια, ενώ και για όσες έχει πληρωθεί αυτό έγινε με πολλές δυσκολίες. Συμπληρώνουμε ότι και όταν πληρώθηκε αυτό έγινε με δικαστική διαταγή.

Η κα Καρατζά δηλώνει ότι τον φάκελο της υπόθεσης παρέδωσε σήμερα το μεσημέρι στον δήμο Χίου, ενώ στην προσεχή κρίσιμη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων του υπουργείου Μετανάστευσης, στις 8 Μαρτίου 2023, ενώπιον του μονομελούς πρωτοδικείου Χίου, ο δήμος θα εκπροσωπηθεί από την νομική του υπηρεσία. Όμως, επειδή τούτο ήταν ανέφικτο για τον λόγο αυτό ανετέθη η υπόθεση στην ίδια.

Σημειώνει, αναλυτικά, τα εξής: «Ο λόγος για τον οποίο παραδόθηκε ο φάκελος αφορά στο γεγονός ότι μέχρι και σήμερα ο δήμος Χίου, παρά τις συνεχείς μου προσπάθειες και οχλήσεις, δεν έχει εξοφλήσει τα έξοδα που καταβλήθηκαν και τη συμφωνηθείσα αμοιβή για την εκπροσώπηση του δήμου Χίου ενώπιον του ειρηνοδικείου Χίου, την περίοδο Μαρτίου – Ιουνίου 2022, ούτε για την κατάθεση προτάσεων στο πολυμελές πρωτοδικείο και την εκπροσώπηση στο μονομελές πρωτοδικείο τον Δεκέμβριο 2022, ενώ και για την εξόφληση των εξόδων και των αμοιβών  προηγούμενων δικαστικών ενεργειών, επίσης υπήρχε μεγάλη δυσκολία και καθυστέρηση.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο φάκελος παραδόθηκε στον δήμο Χίου, προκειμένου να εκπροσωπηθεί από το νομικό τμήμα του δήμου Χίου κατά την δικάσιμο της 8.3.2023 ενώπιον του μονομελούς πρωτοδικείου Χίου».

ΠΗΓΗ https://astraparis.gr/