15 Φεβρουαρίου 2023

Βελόπουλος: Βιάστηκε ο Δένδιας - Λάθος που πήγε στην Τουρκία και στήριξε τον φασίστα Ερντογάν



 Τα προβλήματα με την Τουρκία δεν λήγουν γιατί είναι διαχρονικά, είναι δεκαετιών", ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος.
"Η βιασύνη του κ. Δένδια να επισκεφτεί χθες την Τουρκία και οι αγκαλιές με τον υβριστή της χώρας μας με βρίσκει κάθετα αντίθετο, γιατί τη μεγαλοψυχία μας εμείς τη δείξαμε και καλά κάναμε στέλνοντας και τις ομάδες διάσωσης αλλά και τη βοήθεια που στέλνουμε ακόμη και τώρα ως χώρα", ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Πρώτο Πρόγραμμα" για τη "Διπλωματία των Σεισμών" Ελλάδας-Τουρκίας αλλά και για την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς.

Κυριάκος Βελόπουλος: Τα προβλήματα με την Τουρκία δεν λήγουν γιατί είναι διαχρονικά

"Τα προβλήματα με την Τουρκία δεν λήγουν γιατί είναι διαχρονικά, είναι δεκαετιών. Η διεκδικητικότητά της και ο μιλιταρισμός της δεν σταματάει έτσι κι αλλιώς μετά από έναν σεισμό. Θεωρώ ότι έχουμε "αγρανάπαυση", ένα διάλειμμα αναγκαστικής ειρήνης από την πλευρά της Τουρκίας. Βέβαια, χθες είχαμε βομβαρδισμό πάλι στη Συρία από την πλευρά των τουρκικών δυνάμεων, αλλά σε σχέση με την Ελλάδα και μετά από αυτά που έγιναν, θεωρώ ότι θα έχουμε ένα διάλειμμα, μια ανοιχτή παρένθεση. Tο πότε θα κλείσει, είναι και οι εκλογές στην Τουρκία, δεν το γνωρίζουμε. Μην είμαστε υπερφίαλοι, μην είμαστε υπεραισιόδοξοι. Μην τρέφουμε αυταπάτες. Η Τουρκία δεν αλλάζει τακτική. Το έχω πει πάρα πολλές φορές. Δυστυχώς το ελληνικό πολιτικό προσωπικό κάνει συνεχή λάθη" συνέχισε ο κ. Βελόπουλος, σύμφωνα με τον οποίο, δεν έπρεπε να μεταβεί ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στην Τουρκία, ενώ διερωτήθη "άλλης ευρωπαϊκής χώρας, έχει πάει υπουργός;".


"Εάν ήταν εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, δηλαδή είχε πάρει το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα θεωρούσα ότι μπορεί να το κάνει για τυπικούς λόγους, αλλά το να σφιχταγκαλιάζεσαι με έναν υβριστή σου, ο οποίος θα ερχόταν το βράδυ είναι λάθος διπλωματικό. Δεν πρέπει να δίνουμε σανίδα σωτηρίας στην Τουρκία, η οποία εκτίθεται καθημερινά από το μιλιταρισμό της. Αυτή τη στιγμή τι κάναμε; Ουσιαστικά αγκαλιάσαμε τον υβριστή και αυτόν που διεκδικεί από τη χώρα μας κομμάτια ελληνικού εδάφους. Από την άλλη, δεν χρειάζεται να αποδείξουμε σε κανέναν τίποτε" συμπλήρωσε ο κ. Βελόπουλος.

"Λαθεμένη στήριξη προς την εξουσία του Ερντογάν, του φασίστα Ερντογάν. Το λέω ευθέως. Λάθος κίνηση διπλωματική και λάθος εξωτερική πολιτική για ακόμη μια φορά από τη Νέα Δημοκρατία" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν περιθώρια για ουσιαστικό διάλογο με την Τουρκία για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, ο κ. Βελόπουλος υπογράμμισε "διάλογο με κάποιον που έχει προαπαιτούμενα από την πρώτη στιγμή, για πράγματα που είναι εναντίον του διεθνούς δικαίου δεν μπορείς να κάνεις".

Θα ζητήσω από τα κόμματα να ελεχθεί ποιοι γιοι και κόρες δικαστικών εργάζονται σε funds και τράπεζες"
Στην εσωτερική επικαιρότητα και σε ό,τι αφορά στην απόφαση του Αρείου Πάγου για τους δανειολήπτες και τα funds, ο κ. Βελόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά "ούτε για το θέμα της ελληνικής δικαιοσύνης τρέφω αυταπάτες".

"Κανένα μέσο όταν αποκάλυψα ποιοι κρύβονται και πολιτικοί ακόμα πίσω από τα funds, δεν έδωσε την απαραίτητη δημοσιότητα στην ομιλία μου στη Βουλή. Ήμουν ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που τα τελευταία χρόνια μίλησε με ονοματεπώνυμα και είπε ποιοι πολιτικοί, ποιοι ολιγάρχες κρύβονται πίσω από τις εταιρείες. Και εγώ αυτή τη βδομάδα θα ζητήσω από όλα τα κόμματα να ελέγξουμε ποιοι γιοι δικαστών και εισαγγελέων δουλεύουν σε τράπεζες και funds", προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και προσέθεσε "υπάρχει Έλληνας που πιστεύει ότι υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα όταν αυτή η δικαιοσύνη επιλέγεται από τις κυβερνήσεις;".

"Θα ζητήσω από όλους τους δικαστές αφού κάνουν πόθεν έσχες και δεν κάνουν πόθεν έσχες, αλλά και τους εισαγγελείς να μου πουν ποιοι γιοι τους ή κόρες τους δουλεύουν σε τράπεζες και σε funds ως νομικοί σύμβουλοι και νομικοί παραστάτες. Είναι αδιανόητο να δικάζουν οι ίδιοι άνθρωποι που τα παιδιά τους κυνηγούν τους Έλληνες" τόνισε ο κ. Βελόπουλος.

"Ναζί και φασισμοί εκτός Βουλής, έτσι κι αλλιώς, δεν το συζητώ - Εμείς είμαστε κόμμα της Δημοκρατίας, κόμμα του Συντάγματος"
"Ναζί και φασισμοί εκτός Βουλής, έτσι κι αλλιώς, δεν το συζητώ. Και βέβαια πολλοί αναλυτές είπαν ότι με βόλευε αυτή η ιστορία να βγει εκτός νόμου. Εγώ, όμως, πάνω στον πολιτικό τάφο του άλλου δεν χαίρομαι, ενώ από την άλλη, ήμασταν τρεις ώρες σε σύσκεψη με τους συνταγματολόγους αλλά και τους νομικούς υπό τον κύριο Σαράκη και κάναμε συσκέψεις αν είναι συνταγματικό ή όχι. Για μας είναι αντισυνταγματικό και από αυτή τη στιγμή δεν μπορούσαμε να ψηφίσουμε" επισήμανε ο κ. Βελόπουλος και προσέθεσε πως είναι θέμα ηθικής και συνταγματικής τάξεως.

"Εμείς είμαστε κόμμα της Δημοκρατίας, κόμμα του Συντάγματος. Ο λαός βγάζει εκτός Βουλής κόμματα, όχι ο πρωθυπουργός. Είναι λάθος αυτό που έγινε και βοηθάει τα άκρα έτσι, αφού τα συσπειρώνει", είπε καταλήγοντας ο κ. Βελόπουλος.

ΠΗΓΗ https://www.thetoc.gr/