14 Φεβρουαρίου 2023

Διαμαρτυρία προσφύγων στη δομή της Σάμου για καθυστέρηση των ταξιδιωτικών εγγράφων

 

Διαμαρτυρία έξω από την δομή υποδοχής προσφύγων της Σάμου πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που ζουν για μήνες εγκλωβισμένοι στο νησί, περιμένοντας να τους δοθούν τα ταξιδιωτικά έγγραφα που θα τους επιτρέψουν να φύγουν και να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Οπως καταγγέλλουν στην «Εφ.Συν.», το αίτημά τους για άσυλο έγινε δεκτό πριν από δύο και τρεις μήνες, αφού ήδη περίμεναν μέχρι και έξι μήνες μέσα στη δομή για να ολοκλρωθεί η διαδικασία. Οπως λένε, έχουν δώσει δακτυλικά αποτυπώματα στην αστυνομία και έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ωστόσο το αρμόδιο τμήμα της υπηρεσίας Ασύλου καθυστερεί να τους παραδώσει τα έγγραφα ή να ενημερώσει πότε θα είναι σε θέση να τους τα παραδώσει.

Οι πρόσφυγες μένουν οι περισσότεροι στην πρωτεύουσα Βαθύ, αλλά αποφάσισαν να μετακινηθούν για να διαμαρτυρηθούν στο χώρο της προσφυγικής δομής υποδοχής, καθώς εκεί βρίσκεται η αρμόδια υπηρεσία που υπάγεται στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Οπως ενημερώνουν οι πρόσφυγες, αποχώρησαν από τη δομή μετά από επικοινωνία τους με τη διοίκηση, η οποία έδωσε την υπόσχεση ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα θα αρχίσουν να παραδίδονται από αύριο, Τετάρτη.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗς
ΠΗΓΗ https://www.efsyn.gr/