1 Φεβρουαρίου 2023

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ "Μ,ΠΡΟ,ΣΤΑ" ΒΑΘΥ, ΠΙΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΑ....ΚΑΛΥΒΙΑ ΜΑΣ!

 



Αγαπητοί Συνδημότες'/σσες, Η προτροπή «Πίσω ολοταχώς στο Χωριό και στο Καλύβι», έχει νόημα σήμερα. Ο άνθρωπος ιστορικά εξελίχθηκε κι έφτιαξε το χωριό, την μικρή τοπική κοινότητα όπου δημιουργήθηκε η ανθρώπινη, βιοτική σχέση. Ο μοντερνισμός σε όλες του τις εκδοχές υποβάθμισε το χωριό και τους ανθρώπους του και ο καπιταλισμός έκανε τελικά την πόλη προωθώντας τη βιομηχανία και τις υπηρεσίες.

 

Ήρθε η ώρα φαίνεται όπου το χωριό θα πάρει την εκδίκησή του, αφού ο αχαλίνωτος χρηματοπιστωτικός καπιταλισμός καταστρέφει την οικονομία, την κοινωνία, το περιβάλλον, την επιχείρηση. 

Ο πολίτης αναζητεί διέξοδο, ο άνθρωπος θέλει πειστικές λύσεις. Η Γεωργία δεν είναι απλά ένας ακόμα οικονομικός συντελεστής, εμπεριέχει όλα τα στοιχεία που οριοθετούν έναν τρόπος ζωής. Εργασία, συμμετοχή, ταύτιση με τη φύση, άμεση σχέση με τους ανθρώπους, παράδοση, οικογένεια, κοινότητα. 

Η Γεωργία είναι μια πειστική απάντηση στο σημερινό αδιέξοδο και μια απάντηση στην κρίση, αφού ο αγροτικός τομέας από τη φύση του και την εκτεταμένη παρουσία του στην ενδοχώρα παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα προσωπικού ή κοινωνικού χαρακτήρα.

 Πέρα από τα εμφανή πλεονεκτήματα που συνδέονται με τον τρόπο ζωής κοντά στη φύση, ο αγροτικός τομέας παρουσιάζει υψηλό δείκτη συνέργειας με άλλους κλάδους και τομείς της πραγματικής οικονομίας : μεταποίηση, εξαγωγές, υποδομές, τουρισμός, πολιτισμός, εστίαση, κατανάλωση, κοκ, Όλοι αυτοί οι τομείς συνδέονται με τον αγροτικό χώρο, επηρεάζονται από τις δραστηριότητές του, εξαρτώνται από τις πρώτες ύλες του (δημητριακά, φρούτα, λαχανικά, μέλι, κρέας, γάλα, τυροκομικά, ξυλεία, αλιεύματα, κοκ) και αποτελούν τη βάση για την ανάπτυξη συναφών υπηρεσιών μέσα στην οικονομική ζωή.

 Το σύνολο των θέσεων εργασίας αφορά στην ουσία την πραγματική μας οικονομία, ενδιαφέρει όλες σχεδόν τις οικογένειες και είναι διάσπαρτο σε ολόκληρη την επικράτεια.,,,κ.α Αγαπητοί Συνδημότες'/σσες, Υποσχόμαστε πως θα πάρουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου οι νέοι'/ες μας, να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον σύγχρονο Αγροτροφικό Τομέα(ειδικό προς τούτο Γραφείο). Κάποιες από τις πάλαι ποτέ παραδοσιακές μας παραγωγές, μάς "φωνάζουν" να τις ξαναθυμηθούμε. Αλλά και τα αμέτρητα χέρσα χωράφια μας το θυμίζουν! 

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ Υποψ. Δημ. Ανατ. Σάμου