24 Φεβρουαρίου 2023

Εκλογές 2023: Ο Μητσοτάκης δεν είπε, αλλά έδειξε την ημερομηνία

 


Εκλογές 2023: Ολα δείχνουν ότι το… μάδημα της μαργαρίτας για την ημερομηνία των εκλογών έχει πλέον ολοκληρωθεί και το μόνο που μένει είναι το τυπικό μέρος. Χθες, έγινε ένα ακόμη βήμα που δείχνει ότι στις 10 Μαρτίου θα διαλυθεί η Βουλή και θα στηθούν οι κάλπες στις 9 Απριλίου.
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισε να μεταφέρει τη συνεδρίαση του τελευταίου, όπως όλα δείχνουν, Υπουργικού από τις 28 Φεβρουαρίου στις αρχές Μαρτίου. Στόχος, εκτός των άλλων, να περάσει από αυτό η αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Απριλίου.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Μητσοτάκης, αντί να πάει σε δύο συνεδριάσεις, μία αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα και μία εμβόλιμη αρχές Μαρτίου, αποφάσισε όλα να γίνουν μαζί, ώστε να είναι έτοιμος να ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής και την ημερομηνία των εκλογών.

Εκλογές 2023: Περιοδείες – Σήμερα  πάει στην Περιφέρεια που βγάζει Πρωθυπουργό
Από εκεί και πέρα, ο κ. Μητσοτάκης προγραμματίζει ορισμένες τελευταίες περιοδείες, πριν ξεκινήσει τον πλήρη κύκλο των προεκλογικών περιοδειών. Σήμερα Παρασκευή θα επισκεφθεί τον Νομό Λαρίσης, στον οποίο έχει προγραμματίσει το απόγευμα (18:30) ομιλία στο κλειστό γυμναστήριο του «Αλκαζάρ».

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να πραγματοποιήσει εκτενή αναφορά στα κυβερνητικά πεπραγμένα της τελευταίας τετραετίας, κρατώντας «ψηλά» τα μεγάλα διλήμματα, πάνω στα οποία θα κληθούν να τοποθετηθούν οι πολίτες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συνομιλήσει με τοπικούς φορείς και να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο αναπτυξιακό πρόγραμμα που αφορά στη Θεσσαλία, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει ακόμα γνωστοί οι «σταθμοί» της περιοδείας του.

Ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει βόλτα στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να συνομιλήσει με πολίτες και καταστηματάρχες.

Επόμενοι σταθμοί

Το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να επισκεφθεί το εργοτάξιο του Ε65 και αμέσως μετά θα μεταβεί στα Γρεβενά. Οπως είναι γνωστό, η μονοεδρική αυτή αποτελεί πονοκέφαλο για τη Νέα Δημοκρατία μετά από ό,τι συνέβη με την υπόθεση Πάτση.

Την άλλη Τετάρτη, ο πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει να μεταβεί στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Από εκεί δεν αποκλείεται να ανακοινώσει την απόφασή του να είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, εκλογική περιφέρεια στην οποία πολιτευόταν ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τα ψηφοδέλτια.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει προγραμματίσει αρχές Μαρτίου και μία επίσκεψη στον Νομό Φθιώτιδας, μία ακόμη εκλογική περιφέρεια που δοκιμάστηκε από την υπόθεση Χειμάρα.

Εκλογές 2023: Οι αρμοδιότητες στη Νέα Δημοκρατία

Παράλληλα, στην Πειραιώς συνεχίζεται η κατανομή αρμοδιοτήτων στον κομματικό μηχανισμό. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναλαμβάνει την Αττική, ο έμπειρος κομματικός Γιώργος Κατσαούνος την Κεντρική Μακεδονία, ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, τη Στερεά Ελλάδα, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, την Κρήτη, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, το Βόρειο Αιγαίο, ο γενικός γραμματέας Ιθαγένειας, Θανάσης Μπαλέρμπας, τα Ιόνια Νησιά, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μετανάστευσης, Μάνος Λογοθέτης, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Δημήτρης Μαραβέλιας, την Πελοπόννησο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Γιάννης Ξιφαράς, τη Θεσσαλία, ο διευθυντής της Κ.Ο. της Ν.Δ., Μπάμπης Σιάτρας, τη Δυτική Μακεδονία, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Αλεξάνδρα Σδούκου, τη Δυτική Ελλάδα και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Βασίλης Γεωργιάδης, την Ηπειρο.

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr/