14 Ιανουαρίου 2023

Ετοιμαστείτε – FRONTEX: Έρχονται 330.000 Αφγανοί, Αλγερινοί, Μαροκινοί, Σύροι και Τυνήσιοι
 Μητσοτάκης: «Θα σφραγίσουμε τα σύνορα»!

Την ώρα που πρωθυπουργός και υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ αναφέρουν ότι τα σύνορα στον Έβρο είναι  «απροσπέλαστα» η FRONTEX προειδοποιεί ότι το 2023 οι παράνομες είσοδοι αλλοδαπών θα ανέλθουν στις 330.000.

Τουλάχιστον 330.000 μετανάστες αναμένεται  εισέλθουν παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2023, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Υπηρεσία Προστασίας των Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Frontex).

H Frontex αναφέρει ότι «αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υψηλών αριθμών αφίξεων παράνομων μεταναστών».

Σύροι, Αφγανοί και Τυνήσιοι θα αποτελούν το 47% του συνολικού αριθμού μεταναστών που εισέρχονται στις 27 χώρες.

Μετά το ξέσπασμα του συριακού πολέμου το 2011, πολλοί άνθρωποι από το Δυτικό Κουρδιστάν και άλλες περιοχές της Συρίας μετακινήθηκαν στην Ευρώπη. Οι πολιτικές και στρατιωτικές συγκρούσεις συνεχίζονται.

Η Frontex αναφέρει ότι ο αριθμός των παράνομων μεταναστών από τη Συρία στην Ευρώπη θα φτάσει τις 94.000.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το 45% των μεταναστών ακολούθησε τη διαδρομή της δυτικής Βαλκανικής οδού.

Η διαδρομή της Μεσογείου, σύμφωνα με τον οργανισμό της ΕΕ, ήταν η δεύτερη πιο πολυσύχναστη οδός μετανάστευσης, με περισσότερους από 100.000 ανθρώπους να μετανάστευσαν μόνο το 2022, σημειώνοντας αύξηση 50 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Frontex λέει ότι οι γυναίκες αποτελούν λιγότερο από το ένα δέκατο των μεταναστών και τα παιδιά αποτελούν το 9% του συνόλου.

Μητσοτάκης: «Θα σφραγίσουμε τα σύνορα» – Θα έρχονται με το αεροπλάνο πλέον οι αλλοδαποί

«Στην προστασία των συνόρων και στην ασφάλεια των ακριτών μας δεν πρόκειται να κάνω βήμα πίσω», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση στην Κομοτηνή όπου παρουσιάστηκε το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον φράχτη κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο και χειροκροτούμενος από το ακροατήριο σημείωσε:

«Ο φράχτης, ο οποίος ήδη κατασκευάστηκε ένα κομμάτι του, θα συνεχίσει να κατασκευάζεται και θα ολοκληρωθεί. Με εθνικούς πόρους, αν αυτό είναι απαραίτητο. Δυστυχώς η Ευρώπη -άλλος ένας μικρός ευρωπαϊκός παραλογισμός- δεν τον χρηματοδοτεί, δεν πειράζει, θα τον φτιάξουμε μόνοι μας. Έχει η οικονομία μας τη δυνατότητα να μας επιτρέπει να επενδύουμε στην ασφάλεια και στην άμυνα της χώρας».

Τάκης Θεοδωρικάκος: Τα σύνορα στον Έβρο είναι… απροσπέλαστα!

Η ενίσχυση της ασφάλειας αποτελεί προϋπόθεση για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ευημερία των πολιτών», επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, στην παρέμβασή του, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή.

Ειδικά για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η ενίσχυση της ασφάλειας αποτελεί προϋπόθεση για να μπορέσει να αναδειχθεί η περιοχή σε ενεργειακό κόμβο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συμπλήρωσε ότι με βάση αυτήν την προτεραιότητα, η κυβέρνηση κινείται σε δύο άξονες:

Την ασφάλεια των συνόρων και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και την ασφάλεια των πολιτών και των υποδομών σε ολόκληρη τη χώρα. Και πρόσθεσε ότι τα σύνορά μας στον Έβρο είναι απροσπέλαστα επισημαίνοντας ότι η ΕΛ.ΑΣ. αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την παράνομη μετανάστευση.

ΠΗΓΗ https://www.pronews.gr/