5 Ιανουαρίου 2023

ΕΠΠΟΧΙ - Εισαγγελική παραγγελία για περιβαλλοντική προστασία...στη Σάμο προστατεύεται το περιβάλλον;





 Εδώ έχουμε μια ελπιδοφόρα έναρξη της νέας χρονιάς, με τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον υπεύθυνο για τα περιβαλλοντικά ζητήματα να αποστέλλει την κάτωθι επιστολή ενεργοποίησης προς τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών της χώρας.


Το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και πολιτισμού Χίου ελπίζει ότι την νέα αυτή χρονιά θα υπάρξουν άμεσες και αποτελεσματικές επεμβάσεις της Εισαγγελίας Χίου σε ζητήματα περιβαλλοντικών παρανομιών.

Έχουμε θέσει επανειλημμένως μέσω δημοσιευμάτων τις παράνομες παρεμβάσεις στους υγρότοπους, ιδίως στον Σαλαγωνα αλλά και στον υδροβιότοπο Μαλαγκιωτη, επίσης γνωρίζουμε ότι υπάρχει ήδη σε εξέλιξη εισαγγελική παραγγελία για το ζήτημα των παρανομιών που απειλούν και καταστρέφουν τον υδροφόρο ορίζοντα στην περιοχή της Βολισσού.
Το ΕΠΠΟΧΙ θα συνεχίσει βρίσκεται σε επαγρύπνηση και καλεί κάθε πολίτη να ενεργοποιηθεί, ώστε να προσφεύγουμε εγκαίρως με τις αναφορές μας στην Εισαγγελία Χίου για κάθε ενέργεια που πέφτει στην αντίληψή μας και απειλεί ή καταστρέφει το περιβάλλον του νησιού μας.

πηγή https://www.politischios.gr/