26 Ιανουαρίου 2023

Εικόνες πριν από τη δικτατορία… Ποιος νοιάζεται για τις απειλές της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας; Οι πολιτικοί της για την ώρα “σκοτώνονται”…

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Προκαλούν θλίψη οι σκηνές που είδαμε χθες στη Βουλή και στα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα. Υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές να «σκοτώνονται» κυριολεκτικά με πρώην υπουργούς και νομοθέτες του ΣΥΡΙΖΑ.

Να ακούγονται χαρακτηρισμοί και κουβέντες που αρμόζουν μόνο στις γειτονιές των κακόφημων μπαρ και των μπουρδέλων.

Και να τα βλέπουμε αυτά από μακριά, από μία χώρα, όπως η Αμερική, όπου εξαρτώνται πολλά για την Ελλάδα και την Κύπρο. Και να αναρωτιόμαστε δικαιολογημένα πως θα ενωθεί αυτός ο πολιτικός κόσμος εάν ο σχιζοφρενής γείτονας υλοποιήσει τις απειλές του και επιτεθεί εναντίον των νησιών του Αιγαίου.

Απύθμενο το κομματικό μίσος και θλιβερή η κατάσταση στην Πατρίδα η οποία απειλείται καθημερινά από τη σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, Τουρκία, που βρίσκεται μόνιμα σε κατάσταση πολεμικής τρέλας. Μπορεί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας να καθησυχάζει τον λαό  λέγοντας ότι δεν θα γίνει πόλεμος, αλλά είμαι βέβαιος ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του το σκέφτεται κάθε ώρα και στιγμή.

Η Τουρκία δεν έχει συνετούς πολιτικούς. Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης είναι ίσως η μοναδική εξαίρεση, αν και γνωρίζει πως για να κερδίσει ποτέ τις εκλογές στην Τουρκία, πρέπει να μετατρεπεί σε ανθέλληνα.

Στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες πραγματοποιούνται συσκέψεις όπου εξετάζονται οι επιλογές στην περίπτωση που ο Ταγίπ Ερντογάν κηρύξει τον πόλεμο. Την ίδια στιγμή στην Αθήνα, η δίψα της εξουσίας προκαλεί ένα άνευ προηγουμένου διχασμό. Μας ανησυχεί πολύ αυτό που χαρακτηρίσαμε “κομματικό μίσος”, το οποίο καλύπτει τα πάντα. Όταντο κομματικό μίσος κυριαρχεί, εξαφανίζεται η αγάπη στην Πατρίδα.Λόγω ηλικίας, δεν έζησα τα γεγονότα πριν από την αποστασία και τη δικτατορία, αλλά μελέτησα την Ιστορία και είχα την τύχη να έχω πολλές συζητήσεις με τον αείμνηστο Κώστα Παπαϊωάννου, ιδρυτή της εφημερίδας “Ποντίκι”.

Πρέπει οι σημερινές συγκρούσεις να μοιάζουν όπως εκείνη την περίοδο, που στο τέλος οδήγησε, τον Ιούλιο του 1974, στην τραγωδία της Κύπρου. Διότι για να πέσει η ξενοκίνητη χούντα θυσιάστηκε το νησί, το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα ημικατεχόμενο.

Εδώ και χρόνια ακούμε φωνές από τις ελίτ της Αθήνας και της Λευκωσίας για να δώσουμε το «κατιτίς» στην Τουρκία για να κλείσει το Κυπριακό. Ναι, εκεί φτάσαμε. Αφού οι ελίτ συνεργάστηκαν με τη χούντα και τους Αμερικανούς για να ξεπουληθεί η Κύπρος, τώρα μας συστήνουν να παραδοθούμε. Έτσι έχουν τα πράγματα.

Την Τρίτη το βράδυ, οι ανταποκριτές είχαμε την τύχη να πέσουμε πάνω στον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, που δειπνούσε με τη σύζυγό του σε εστιατόριο της Ουάσιγκτον. Τον ακούσαμε, για πολλοστή φορά, να λέει ότι η Τουρκία δεν θα πάρει τα αμερικανικά μαχητικά F-16. Και το λέει με μία φοβερή άνεση. Δεν ανησυχεί καθόλου. Διότι γνωρίζει πως ο Ερντογάν θα τον …διευκολύνει!
Και την ίδια μέρα διαβάσαμε σε μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, μερικά σοβαρά, μερικά «ψεκασμένα» βέβαια, ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας είναι έτοιμος να υποχωρήσει και να δώσει τα F-16 στον Ταγίπ Ερντογάν!!! Πρόκειται για αισχρή δημοσιογραφία. Είναι fake news.

Ο κ. Μενέντεζ μίλησε στη Νίκη Λυμπεράκη για την εκπομπή της στο Mega, και ήταν όπως πάντα καθαρός και την ίδια στιγμή ξεκάθαρος. Η Τουρκία θα μπορούσε να αποκτήσει τα αμερικανικά μαχητικά εάν δεχόταν τους όρους του Κογκρέσου, τους οποίους ήδη απέρριψε ο ισλαμιστής πρόεδρος της κατοχικής χώρας. Τι συζητάμε δηλαδή και χάνουμε τον χρόνο μας;

Συναντήσαμε και άλλους νομοθέτες και πολιτικούς παράγοντες σε εκδήλωση για την έκδοση του βιβλίου του Έντι Μανάτου και αλλού. Όπου και να πάμε η συζήτηση είναι για την προκλητική Τουρκία, για την υπονόμευση του ΝΑΤΟ και του πολέμου εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία, για τη συνεργασία του με τη Μόσχα εις βάρος της Δύσης.Είναι έντονα αρνητική η ατμόσφαιρα για την Τουρκία στις σημαντικές πρωτεύουσες. Η Αθήνα και η Λευκωσία θα πρέπει να έχουν τα γρήγορα αντανακλαστικά για να δράσουν ανάλογα. Αλλά και στις δύο πρωτεύουσες διαπιστώνουμε ένα έντονα διχαστικό κλίμα λόγω των εκλογών στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Διαπιστώσαμε και κάτι άλλο: ότι τα πολιτικά κόμματα και οι υποψήφιοι εκδίδουν καθημερινά ανακοινώσεις για να αλληλοβρίζονται. Οι δηλώσεις για τις απειλές του Ερντογάν είναι ελάχιστες και χάνονται στη κομματική «λάσπη».

Είναι θλιβερή η πολιτική κατάσταση, και στην Κύπρο, και στην Ελλάδα. Και μέχρι να πραγματοποιηθούν οι εκλογές φοβάμαι θα δούμε και χειρότερα. Ομολογώ ότι σοκαρίστηκα με τους καυγάδες στη Βουλή και τα τηλεοπτικά παράθυρα… Αυτή δεν είναι η Ελλάδα που θέλουμε.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

ΠΗΓΗ https://hellasjournal.com/