19 Ιανουαρίου 2023

Εκλογική συνεργασία αριστερών παρατάξεων προτείνει ο Στράτος Γεωργούλας

 


«Να στείλουμε πολιτικό μήνυμα ενότητας και δύναμης στις ερχόμενες περιφερειακές εκλογές, τόνισε ο επικεφαλής του «Αλλου Δρόμου» στο «Ν»

Εντονο προεκλογικό άρωμα είχε η συνέντευξη που παραχώρησε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Άλλου Δρόμου», Στράτος Γεωργούλας, καθηγητής και αν. πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καλεσμένος στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

Ο Στράτος Γεωργούλας μέσω του «Ν» απηύθυνε πρόταση συνεργασίας στους επικεφαλής αριστερών παρατάξεων και συγκεκριμένα στην Ανταρσία στο Αιγαίο και στη Λαϊκή Συσπείρωση για κοινή κάθοδο στις περιφερειακές εκλογές. Μάλιστα τόνισε ότι με την Ανταρσία στο Αιγαίο από κοινού έχουν καταψηφίσει τις προτάσεις της νυν περιφερειακής Αρχής, για την οποία ασκεί κριτική επισημαίνοντας ότι δεν είναι θέμα προσώπων αλλά της λαθεμένης πολιτικής που ασκεί.

Το πλαίσιο που θέτει ο «Άλλος Δρόμος» για την κοινή κάθοδο είναι η κατάργηση των θεσμικών πλαισιών που περιορίζουν τη δημοκρατική λειτουργία της Περιφέρειας, του Κλεισθένη και του Καλλικράτη και τις μνημονιακές ρυθμίσεις, τη ρήξη με τη συστημική λογική και τον πόλεμο στη διαφθορά.

Ανέφερε ότη καταψήφιση της τουριστικής προβολής από το συμβούλιο και στη συνέχεια η υπερψήφισή του από την Οικονομική Επιτροπή κατάργησε επί της ουσίας τη δημοκρατική λειτουργία του οργάνου. Παράλληλα ανέφερε ότι με τις ίδιες πολιτικές που ακολουθούνται τα τελευταία χρόνια φτωχοποιείται όλο και περισσότερο η κοινωνία και ότι «αυτό που έρχεται είναι τρομακτικό».

ΠΗΓΗ https://www.stonisi.gr/