19 Ιανουαρίου 2023

Στον Εβρο ο Τάκης Θεοδωρικάκος μαζί με 27 πρέσβεις της Ε.Ε.

 

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το σχέδιο «Ακρίτας», τις ασύμμετρες απειλές που δέχεται η χώρα μας από την Τουρκία με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και την επέκταση του φράχτη στον Εβρο.


Στον Εβρο θα βρεθεί το Σάββατο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, καθώς θα συναντηθεί στην Αλεξανδρούπολη με 27 πρέσβεις κρατών – μελών της Ε.Ε., των συνδεδεμένων χωρών με τη Συνθήκη Σένγκεν και της Μεγάλης Βρετανίας.

Η συνάντηση, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το σχέδιο «Ακρίτας», τις ασύμμετρες απειλές που δέχεται η χώρα μας από την Τουρκία με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και την επέκταση του φράχτη στον Εβρο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

11.30: Καλωσόρισμα αντιπροσωπείας πρέσβεων και εκπροσώπων τοπικών αρχών από τον Τάκη Θεοδωρικάκο στο νομαρχείο.

11.45-12.45: Ομιλία υπουργού Προστασίας του Πολίτη και παρουσίαση του μεταναστευτικού ζητήματος και των ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και την προστασία των εξωτερικών συνόρων.

Αμέσως μετά θα γίνει παρουσίαση επιχειρησιακών παραμέτρων και ενεργειών της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών από τον επικεφαλής του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας των Συνόρων υποστράτηγο Δ. Μάλλιο. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

13.00: Αναχώρηση για τα ελληνοτουρκικά σύνορα, περιοχή Φερών Εβρου.

13.20-14.00: Επίσκεψη φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ενημέρωση αντιπροσωπείας για την επέκταση φράχτη και το σχέδιο «Ακρίτας» από τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Αν. Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγο Π. Συριτούδη.

Η επίσκεψη στον Εβρο θα κλείσει με γεύμα εργασίας, το οποίο θα γίνει από τις 14.30 έως τις 16.00.