25 Ιανουαρίου 2023

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2023: Ξεκινούν οι πληρωμές - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά ταμείο

 

Οι συνταξιούχοι θα δουν για πρώτη φορά τις αυξήσεις που έχουν ενσωματωθεί από την αρχή του έτους


Ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, οι πληρωμές των συντάξεων Φεβρουαρίου. Οι κύριες και επικουρικές συντάξεις θα καταβληθούν τμηματικά για όλους όσοι προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο. Αναλυτικά:

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9).
Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8).
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου με την καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων Φεβρουαρίου στους συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8.
Την περίοδο 23-27 Ιανουαρίου θα καταβληθούν 28,5 εκατ. ευρώ σε 1.000 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
Από εκεί και πέρα, Ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) ,το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ, το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, το ΕΤΑΤ θα καταβάλουν την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2023. Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος. Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα πληρώσουν την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2023.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συνταξιούχοι θα «δουν» για πρώτη φορά τις αυξήσεις που έχουν ενσωματωθεί από την αρχή του χρόνου. Την αύξηση του 7,75% θα τη δουν 1.724.713 συνταξιούχοι και ιδιαίτερα, από αυτούς, το 80%-85% θα δουν ακέραια την αύξηση της τάξεως του 7,75%, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των υπολοίπων θα δει αυξήσεις που θα ξεπερνούν το 7% αναλόγως του ύψους της προσωπικής διαφοράς που διαθέτουν.

ΠΗΓΗ https://www.neakriti.gr/