26 Δεκεμβρίου 2022

Πεδίο αντιπαράθεσης Δήμου και Περιφέρειας τα υδατοδρόμια (vid)

 
Δεν συζητήθηκε το θέμα στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο


Νέα αναβολή και νέα αναιτιολόγητη καθυστέρηση καταγράφεται στο θέμα της έγκρισης των υδάτινων πεδίων σε Χίο και Οινούσσες από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης επρόκειτο να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα, μετά από πρόταση της επιτροπής περιβάλλοντος της περιφερειακής ενότητας Χίου, με το προεδρείο και το σώμα να αρνείται τη συζήτησή του παρά το γεγονός ότι είχαν κληθεί και ανέμεναν να μιλήσουν τόσο ο Δήμαρχος Οινουσσών όσο και ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου. 

 Ο Κ. Ζωάνος με δήλωση του σήμερα στρέφεται κατά της περιφερειακής αρχής και των τοπικών αντιπεριφερειαρχών επισημαίνοντας ότι για μια τυπική έγκριση καταγράφεται μια εξάμηνη καθυστέρηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο το ζήτημα της αδειοδότησης για τα υδατοδρόμια Χίου και Οινουσσών έχει περάσει από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και έχει εγκριθεί και απομένει η τυπική έγκριση της περιφέρειας με δεδομένο ότι το αρμόδιο τμήμα της περιφερειακής ενότητας έχει γνωμοδοτήσει θετικά. «Αν η Περιφέρεια είχε ενστάσεις και για αυτό καθυστερεί θα μπορούσε να τις έχει εκφράσει όλο το προηγούμενο διάστημα» ανέφερε ο κ. Ζωάνος.

πηγή https://tvpatrida.gr/