26 Δεκεμβρίου 2022

ΝΔ -Υποψήφιοι βουλευτές: Κάνουν πίσω αντιπεριφερειάρχες μετά την “οδηγία Μπρατάκου”

 

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε στελέχη της Αυτοδιοίκησης η, κατόπιν ασφυκτικών πιέσεων βουλευτών της ΝΔ, “οδηγία” του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου, ότι στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας δεν θα περιληφθούν εν ενεργεία αντιπεριφερειάρχες. 

Αποτέλεσμα, αρκετοί από εκείνους που ήθελαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους για την είσοδό τους στη Βουλή να… αλλάξουν ρότα και να μην έχουν πλέον την πρόθεση να παραιτηθούν από τη θέση τους στην Περιφέρεια, ενώ κάποιοι άλλοι θα είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι.

Η “οδηγία Μπρατάκου”
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπρατάκος, επιχειρώντας να σταματήσει την “εξέγερση” των βουλευτών της ΝΔ μπροστά σε μία κρίσιμη συγκυρία για την κυβέρνηση,  πριν από έναν μήνα περίπου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News είχε αναφέρει τα εξής:

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια και είμαι σίγουρος ότι θα το καταφέρουμε, το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, εκτός από ψηφοδέλτιο νίκης να είναι και ψηφοδέλτιο ανανέωσης, εμπειρίας, αξιοκρατίας και ηθικής ακεραιότητας. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση τους.

Με αυξημένη προσοχή και ελέγχους, ώστε να συμμετάσχουν μόνο άμεμπτα πρόσωπα. Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ επιδιώκουμε να έχουν, μαζί με τα έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη μας, νέα και φρέσκα πρόσωπα που προέρχονται από την κοινωνία και μιλούν στην κοινωνία.

Σχετικά με τα αυτοδιοικητικά στελέχη, μπορώ να σας πω ότι δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια μας νυν αντιπεριφερειάρχες. Η αυτοδιοίκηση έχει τη δική της μεγάλη σημασία. Την εμπιστευόμαστε, την εκτιμούμε και τη στηρίζουμε.

Γι’ αυτό δεν θέλουμε να συνεχιστεί η λανθασμένη αντίληψη, η οποία θέλει την αυτοδιοίκηση όχι να είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα απλό σκαλοπάτι για την είσοδο στη Βουλή».

Πηγές της ΝΔ στην aftodioikisi.gr
Η aftodioikisi.gr απευθύνθηκε στη ΝΔ σχετικά με την “οδηγία” Μπρατάκου και πήρε την παρακάτω απάντηση: “Κάποια επίσημη οδηγία για το εν λόγω θέμα δεν υπάρχει”, αναφέρει αξιόπιστη πηγή της ΝΔ, στο aftodioikisi.gr. “Από τη στιγμή όμως που ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ είπε κάτι τέτοιο, αυτό και ισχύει”, συμπληρώνει.

Ποιοι κάνουν πίσω
Η “οδηγία Μπρατάκου” έχει φέρει ήδη τα αποτελέσματά καθώς, μεταξύ άλλων, κάνουν πίσω – τουλάχιστον προς το παρόν- οι αντιπεριφερειάρχες Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, Χαλκιδικής Ιωάννης Γώγος, Άρτας, Βασίλης Ψαθάς, Αγνή Νάκου -Δασούλα, Χάρης Λαζάνης και Παναγιώτα Ναυρόζογλου (και οι τρεις θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Ηπείρου που ήθελαν να πολιτευτούν στα Γιάννενα), Στέργιος Κιάνας (θεματικός αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας που επρόκειτο να είναι υποψήφιος στην Κοζάνη), Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς (σ.σ. θα είναι, τελικώς, υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης), Κεντρικού Τομέα Αττικής Γιώργος Δημόπουλος, που επρόκειτο να είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι αντιπεριφερειάρχες θα συμπεριληφθούν τελικά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ  και γι’ αυτό τις επόμενες ημέρες θα κληθούν να παραιτηθούν από τις θέσεις τους.

Νίκος Καϊζέν
πηγή https://www.aftodioikisi.gr/