1 Δεκεμβρίου 2022

Τα «κοράκια» των funds κάνουν απόβαση στη Χίο

 

Ζητούν συνεργασία με τοπικούς μηχανικούς για να κατασχέσουν άμεσα ακίνητα Χιωτών
Αργά ή γρήγορα τα ξένα funds, στα οποία έχει παραδοθεί, με τις ευλογίες της Κυβέρνησης, η ακίνητη περιουσία Ελλήνων που για διάφορους λόγους αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των δανείων, θα έφθαναν και στη Χίο.

Ήδη γνωστή εταιρεία του χώρου, επικοινωνεί με μηχανικούς του νησιού, ζητώντας τους να πραγματοποιήσουν τεχνικούς ελέγχους σε ακίνητα που πρόκειται να κατασχεθούν, παρουσία μάλιστα δικαστικού επιμελητή.

Την είδηση έφερε στο φως της δημοσιότητας, ο συμπολίτης μας Μιχάλης Γαλάτουλας, με την υποσημείωση ότι αρνήθηκε οποιαδήποτε συνεργασία, προτρέποντας παράλληλα τον τεχνικό κόσμο της Χίου να απέχει από τέτοιου είδους πρακτικές.

Αναλυτικά αναφέρει:

Σήμερα το πρωί έλαβα ένα τηλεφώνημα από μία κυρία που εκπροσωπούσε την ..... εταιρεία (funds) και μου ζήτησε αν μπορώ να αναλάβω σαν μηχανικός τον τεχνικό έλεγχο ακινήτου που πρόκειται να γίνει κατάσχεση στην Χίο, τις ημερομηνίες .... Δεκεμβρίου παρουσία δικαστικού επιμελητή κλπ...

Εννοείται ότι της απάντησα όχι , λέγοντας της ότι εδώ στο νησί είμαστε κλειστή κοινωνία αλλά και ιδεολογικά δεν θέλω να συμμετέχω σε κάτι τέτοιο..

Επειδή λοιπόν έχουν αγριέψει τα πράγματα θεωρώ ότι τεχνικός κόσμος του νησιού να απέχει και να μην συμμετέχει σε τέτοιες πρακτικές όσο δύσκολες και να είναι οι εποχές , όποια δυσκολία και να αντιμετωπίζει ο κάθε συνάδελφος.

Η δουλειά του μηχανικού είναι δημιουργική και αυτό πρέπει να καταλάβουμε όσο και αν λοξοδρομήσαμε την τελευταία δεκαετία, είμαστε για να παρέχουμε την δημιουργική υπηρεσία να φτιάξει ο καθένας το σπίτι του και όχι να το χάσει...

Εγώ προσωπικά δεν θα συμμετάσχω στην κατάσχεση του σπιτιού ενός συμπολίτη μου (όποιες και αν είναι οι ευθύνες του) ούτε ανήμερα Χριστουγέννων ούτε οποιανδήποτε άλλη στιγμή ..

Αυτά τα λίγα αλλά σημαντικά νομίζω

πηγή https://www.politischios.gr/