30 Δεκεμβρίου 2022

Ο κ. Οντέρ Μουμίν σε ρόλο Εθνικού Μειοδότη

 

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε ένα πρόσφατο κείμενό μου, που είχε προκαλέσει τον θυμό του Δημάρχου Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν είχα διατυπώσει το ερώτημα για το ” αν ο κ. Οντέρ Μουμίν φιλοδοξεί να γίνει ήρωας της τουρκικής τηλεοπτικής σειράς Teskilat (Η Οργάνωση) που προβάλλεται στο κρατικό κανάλι TRT 1 και αναφέρεται σε μια κρυφή ομάδα κατασκοπείας που εργάζεται για την ΜΙΤ (την τουρκική μυστική υπηρεσία) η οποία αναλαμβάνει ειδικές αποστολές εντός και εκτός Τουρκίας για να υπερασπίσουν τη χώρα. Μυστήριο, περιπέτεια, προσωπικές ιστορίες, χρήμα είναι τα βασικά στοιχεία της προπαγανδιστικής αυτής σειράς.”

Έξι μήνες, μετά, ζούμε απίστευτες καταστάσεις επί ελληνικού εδάφους, με τον κ. Οντέρ Μουμίν να επιδίδεται σε μία άνευ προηγουμένου “δολοφονία χαρακτήρων” προσωπικών του πολιτικών αντιπάλων στον Δήμο Ιάσμου ενώ εντύπωση προκαλεί η δίωξη συνδημοτών του τους οποίους ο ίδιος χαρακτηρίζει ως “γκιουλενιστές”.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου, κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων που του δίνει η θεσμική του ιδιότητα, κάνοντας κατάχρηση του Εθνοσήμου της Ελλάδας, κινείται με αντεθνική φορά στρεφόμενος εναντίον της Κρατικής κι Εθνικής Ασφάλειας και κατά παράβαση των ορίων που θέτει η Πολιτεία και το Σύνταγμα της Ελλάδας.

Η έξαρση της δράσης του Δημάρχου Ιάσμου δεν αποκλείεται να συνδέεται με την βασική επιδίωξη του ερντογανικού καθεστώτος να εργαλειοποιήσει επιμέρους πτυχές των διμερών σχέσεων και να ενισχύσει την παρουσία των Ισλαμιστών-Εθνικιστών εντός των επισήμων δομών , στηριζόμενος σε μία ακροσφαλή διπλωματία που υποστηρίζεται από συγκεκαλυμμένες επιχειρήσεις.

Σε μία κρίσιμη στιγμή για τα Εθνικά Θέματα, ένας Έλληνας Δήμαρχος λειτουργεί απροκάλυπτα ως το “τρομακτικό μακρύ χέρι” του ερντογανικού καθεστώτος που αγγίζει τους αντιπάλους του ακόμη κι εκεί που μέχρι πρότινος αισθάνοντας ασφαλείς, δείχνοντας ότι έχει “χαρτογραφήσει” τις τακτικές των υποτιθεμένων “εσωτερικών κι εξωτερικών εχθρών” της ….κυβέρνησης της γείτονος ακόμη κι επί ελληνικού εδάφους..

Μέχρι αυτή τη στιγμή, ο ανεπιθύμητος από τους συνδημότες του Δήμαρχος Ιάσμου κινείται ανενόχλητος εναντίον του Κράτους, το τοπικό πολιτικό σύστημα και όλοι όσοι στήριξαν τον Οντέρ Μουμίν σιωπούν “χαρωποί” στο πνεύμα των ημερών,  ενώστο πνεύμα των αργιών κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης , πελάτες ουσιαστικά του δήμου του προσφέρουν μία περίεργη ασυλία, το Κράτος αδρανεί, τα ανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού αναζητούνται και το Σύστημα μένει μετεξεταστέο.

Ωστόσο η περίπτωση του Οντέρ Μουμίν μας διδάσκει κάτι πολύ σημαντικό: ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ  ΤΙΝΑΧΘΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΕΑΝ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ 17 ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ!

Η λύση για το θέμα του κ. Οντέρ Μουμίν είναι πλέον μονόδρομος και περιγράφεται με σαφήνεια στην Ελληνική Νομοθεσία.

Το ερώτημα παραμένει: Για ποιόν δουλεύει και ποιόν εξυπηρετεί ο κ. Οντέρ Μουμίν αλλά μένει ν’αποδειχθεί και ποιό όφελος είχαν όσο τον στήριξαν και τον αμνήστευσαν μετά την Προύσσα!!!!


Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης
 πηγή https://www.komotinipress.gr/