30 Δεκεμβρίου 2022

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με τον Δήμαρχο Ιάσμου Ο ίδιος ζητά από την Ελλάδα να χαρακτηριστούν ως τρομοκράτες οι οπαδοί του Γκιουλέν ενώ κατηγορεί σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA Έλληνες αξιωματούχους-Βορίδης: Έρευνα για τυχόν έκνομες ενέργειες του δημάρχου Ιάσμου

Νεώτερη ενημέρωση
Ο Δήμαρχος Ιάσμου μίλησε για εγχώρια οργάνωση Γκιουλενιστών με το όνομα ΕΥΡΑ-ΚΗ στην εκπομπή Live News του δημοσιογράφου Ν.Ευαγγελάτου στο MEGA μετά το ( 108 λεπτό).

Ο Δήμαρχος Ιάσμου δήλωσε: "Μιλάμε για μια  “παγκόσμια τρομοκρατική οργάνωση του Γκιουλέν”, ( FETO), η οποία προσπάθησε να ανατρέψει και να σκοτώσει τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρ.Ν.Ερντογάν, ενώ έχει χαρακτηριστεί στην Τουρκία ως τρομοκρατική οργάνωση, και πουθενά σε όλον το κόσμο δεν έχει λάβει αυτόν τον χαρακτηρισμό, εκτιμώ ότι και στην χώρα μας την Ελλάδα, θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως “τρομοκρατική οργάνωση”, διότι έχει απλώσει εδώ και χρόνια τα πλοκάμια της στην Ελλάδα".

Ο Δήμαρχος καλεί όλους τους υπαλλήλους του Δήμου Ιάσμου που σχετίζονται με την FETO να παραιτηθούν.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος Ιάσμου, άγνωστο με ποια ιδιότητα έστειλες επιστολές στους Δημάρχους, ώστε αυτοί να ...ψάξουν για Γκιουλενιστές.

Εκτιμάται ότι τα πράγματα είναι περισσότερο σοβαρά από ότι φαίνεται αρχικά, αλλά το λόγο έχουν οι ελληνικές αρχές.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έκανε γνωστό πως θα διεξαχθεί έρευναγια τυχόν έκνομες ενέργειες του δημάρχου Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «ο υπουργός Εξωτερικών Μάκης Βορίδης επικοινώνησε, για το ζήτημα που έχει προκύψει εξαιτίας των ενεργειών του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα και του ζήτησε να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες του εν λόγω Δημάρχου προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος».
Σάλος από τον δήμαρχο που απολύει «γκιουλενιστές»

«Θεωρώ ότι υπάρχει μια παγκόσμια τρομοκρατική οργάνωση του Γκιουλέν», λέει ο Οντέρ Μουμίν, δήμαρχος Ιάσμου. Ο ίδιος προσθέτει πως «έχει χαρακτηριστεί από τον Ερντογάν τρομοκρατική οργάνωση. Προσπάθησε να ανατρέψει τον Ερντογάν. Έχει απλώσει τα πλοκάμια της».


Αν και κανείς θα περίμενε από έναν δήμαρχο να ζητάει από τον υπουργό Εσωτερικών να του χτίσει σχολεία ή να φτιάξει δρόμους, ο Οντέρ Μουμίν έχει κάνει στόχο ζωής να κυνηγήσει «γκιουλενιστές».
Απέλυσε μάλιστα μέσω ανάρτησης στο Facebook εργαζόμενους με την αιτιολογία πως είναι «γκιουλενιστές», καλώντας και τους υπόλοιπους στον δήμο του να παραιτηθούν.


«Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών: Καλεί άμεσα σε παραίτηση όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».


Ανάμεσά τους και πρώην στενοί του συνεργάτες που τον υποστήριξαν να εκλεγεί.
Αρχικό κείμενο
Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στον δήμο Ιάσμου, με διαστάσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τα στενά όρια του δήμου αλλά και τις αρμοδιότητες ενός αυτοδιοικητικού παράγοντα, όπως αποκλειστικά η aftodioikisi.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας. Ο δήμαρχος,  μέλος της Μουσουλμανικής μειονότητας, λειτουργώντας ως εγχώριος …Ερντογάν προχώρησε στην απόλυση εργαζόμενων με τις πρωτοφανείς κατηγορίες περί «εγχώριων τρομοκρατών» και «Γκιουλενιστών», όπως αναφέρει Μιχάλης Λεγάκης για την aftodioikisi.gr. και το evros-news.gr.

Συγκεκριμένα, ο μουσουλμάνος δήμαρχος Οντέρ Μουμίν με απόφαση του – όπως αυτή έγινε γνωστή μέσω της σελίδας του δήμου Ιάσμου στο Facebook – απέλυσε εργαζόμενο προγράμματος Κοινωφελούς Εργασία («διέκοψε την συνεργασία» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση) με τον ισχυρισμό ότι ανήκει στην «τρομοκρατική οργάνωση» όπως την χαρακτηρίζει FETÖ. Πρόκειται για την οργάνωση των  «Γκιουλενιστών», δηλαδή των οπαδών του μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τους οποίους το καθεστώς Ερντογάν – και μόνο αυτό –  έχει χαρακτηρίσει ως «τρομοκρατική οργάνωση».

Συγκεκριμένα στην επίσημη σελίδα του δήμου στο FB αναφέρεται:
«Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών :

Αποφασίζει & διακόπτει, άμεσα & από σήμερα, τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας) του Νιαζή ΧΑΣΑΝ του Αλή, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο – Ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση FETÖ».
Όμως ο δήμαρχος δεν σταμάτησε εκεί. Απέλυσε και εργαζόμενη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με την …«κατηγορία» ότι είναι μέλος της «Εγχώριας Εγκληματικής Οργάνωσης ΕΥΡ-ΑΚΗ»… Μια «οργάνωση» που όσο και αν αναζητήσαμε στοιχεία για τη δράση και την ύπαρξη της, δεν μπορέσαμε προς το παρόν να εντοπίσουμε.

Μάλιστα στην ιστοσελίδα του δήμου αναφέρεται και το όνομα του τέως βουλευτή Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, τον οποίον επίσης ο δήμαρχος …κατηγορεί ότι ανήκει και αυτός στην …«Διεθνή Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ».

Η σχετική απόφαση του δημάρχου μάλιστα αναρτήθηκε και στην Διαύγεια

Συγκεκριμένα επίσημη σελίδα του δήμου στο FB σημειώνεται:

Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών :

«Αποφασίζει & διακόπτει, άμεσα & από σήμερα, τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι) της Ελισάβετ Τσουλίδου του Τάκη, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο – Ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην εγχώρια εγκληματική οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ.

Η Ελισάβετ Τσουλίδου αποτελεί σύνδεσμο και σχετίζεται με τον Σταύρο Καζάκη, τέως Δήμαρχο Ιάσμου και τον διαγραφέντα ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, τέως Πρόεδρο ΔΣ Ιάσμου, Μεχμέτ Μεχμέτ.

Ενώ τέλος ο Μεχμέτ Μεχμέτ ανήκει ταυτοχρόνως και αποτελεί σύνδεσμο μεταξύ της Εγχώριας Εγκληματικής Οργάνωσης ΕΥΡ-ΑΚΗ και της Διεθνούς Τρομοκρατικής Οργάνωσης FETÖ.

Ο Μεχμέτ Μεχμέτ, ο σύζυγος του Λεμάν (συγγενείς του τέως Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν) αλλά και ο τέως Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, αποτελούν μέλη και της Διεθνούς Τρομοκρατικής Οργάνωσης FETÖ».


Αποφεύγει την επικοινωνία ο δήμος
Η aftodioikisi.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους αρμόδιους του δήμου Ιάσμου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Στη μια και μοναδική σύνδεση που πετύχαμε με τη Γενική Γραμματεία του Δήμου, η υπεύθυνη ανέφερε «δεν θέλω να μιλήσω» και έκλεισε την τηλεφωνική γραμμή!

Στην Αθήνα ο δήμαρχος για λόγους εθνικής ασφάλειας και δημοσίου συμφέροντος»
Επίσης με έγγραφο που και αυτή δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, ο δήμος αποφάσισε: «Την ανάγκη έκτακτης μετακίνησης του Δημάρχου κ. Μουμίν Οντέρ στην Αθήνα από 23-12-2022 έως 1-1-2023 (επιστροφή) για λόγους εθνικής ασφάλειας και δημοσίου συμφέροντος»!!!
Τα ερωτήματα όμως που υπάρχουν είναι πολλά:
— Με ποιο δικαίωμα ο δήμαρχος Ιάσμου προχωρά στην απόλυση – «διακοπή συνεργασίας» – δύο Ελλήνων πολιτών, εργαζομένων με συμβάσεις σε προγράμματα όπως αυτό της «Κοινωφελούς Εργασίας» και του «Βοήθεια στο Σπίτι» με την απίστευτη κατηγορίες ότι συμμετέχουν σε «τρομοκρατικές οργανώσεις»;

— Ποιοι είναι οι «λόγοι εθνικής ασφαλείας και δημοσίου συμφέροντος» που οδήγησαν τον δήμαρχο να έρθει στην Αθήνα και με ποιους συναντήθηκε; 

— Γνωρίζει το υπουργείο Εσωτερικών – που είναι ο άμεσος πολιτικός προϊστάμενος – του δημάρχου τις αποφάσεις του;

— Ποια είναι η θέση του υπουργείο Εξωτερικών απέναντι στις απίστευτες «καταγγελίες» του δημάρχου Ιάσμου περί «Διεθνούς Τρομοκρατικής Οργάνωσης FETÖ» και περί ύπαρξης «εγχώριας εγκληματικής οργάνωσης ΕΥΡ-ΑΚΗ».

— Πώς θα διαχειριστούν οι αρμόδιες ελληνικές αρχές τις αποφάσεις και τις κινήσεις του δημάρχου;

 πηγή https://www.pentapostagma.gr/