15 Δεκεμβρίου 2022

«Σταθερά» οι Τούρκοι επισκέπτες επιλέγουν Χίο

 

Αισιόδοξα τα μηνύματα από την συμμετοχή της Χίου στην Έκθεση της Σμύρνης. Κρατήσεις και για την εορταστική περίοδο

Παρουσία στη Διεθνή Έκθεση της Σμύρνης είχε και φέτος η Χίος, όντας μάλιστα η μοναδική περιοχή από τον Ελλαδικό χώρο που συμμετείχε στην έκθεση.
Ο Φορέας Τουρισμού με τη στήριξη και των υπολοίπων φορέων του νησιού συμμετείχε με περίπτερο σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις της περιοχής μας και οι επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να κάνουν συναντήσεις με ταξιδιωτικά γραφεία αλλά και δημοσιογράφους.


Όπως ανέφερε το μέλος του φορέα Κ.Μούνδρος εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για ταξιδιωτικά πακέτα προς το νησί μας τόσο  από την Τουρκία όσο και από άλλες χώρες ιδίως των Βαλκανίων. Μάλιστα το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό  με τον κ. Μούνδρο να αναφέρει ότι το τεταμένο πολιτικό κλίμα μεταξύ των δυο χωρών δεν αντικατοπτρίζεται στην καθημερινότητα των γειτόνων.
Είναι ενδεικτικό μάλιστα ότι όλη αυτή την περίοδο οι Τούρκοι αποτελούν σταθερούς «επισκέπτες» της Χίου με τα περισσότερα καταλύματα να είναι τα Σαββατοκύριακα γεμάτα με Τούρκους. Το ίδιο προβλέπεται και για τη επικείμενη εορταστική περίοδο με τους επαγγελματίες του νησιού να προσπαθούν να επιμηκύνουν την διαμονή τους εδώ.

πηγή https://tvpatrida.gr/